AKP’li başkanın ‘sözde’ mahkemesine soruşturma

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 2:55 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:55 pm

Çankırı Eldivan’da AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı’nın kurduğu sözde mahkeme ile kadılığa soyunmasına, makamında toplanan muhtar ve esnaflardan oluşan gruba ‘hüküm’ vererek bir yurttaşın ilçeyi terk etmesini istediği görüntülere Çankırı Valiliği soruşturma başlattı.

Çankırı Valiliği, Eldivan Belediye Başkanlığı makamında çekilen görüntüler ve söz konusu haberlerle ilgili İçişleri Bakanlığınca inceleme başlatıldığını duyurdu.

Çankırı’nın Eldivan ilçesinde AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir yurttaşı belediye makamında kurduğu sözde mahkeme ile ilçeden kovmuştu.
AKP’li başkan tarafından kovulan esnaf, “‘Ya toplantıya gel ya seni linç edecekler’ dendiği için toplantıya katıldım” demişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya üzerinden ilimiz Eldivan ilçe Belediye Başkanının bir vatandaşı ilçeden kovduğuyla ilgili yayınlanan video görüntüsü ve haberler hakkında İçişleri Bakanlığımızca araştırma/inceleme başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı. Konunun müfettiş marifetiyle inceleneceği ve sonuç hakkında kamuoyunun bilgilendirileceği bildirildi.

AKP’li başkan kadılığa soyundu! Bir yurttaşı ilçeden kovdu