AKP’li başkanın sağ kolu esrarla polis aracında yakalandı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2021 Salı 7:10 am - Güncelleme: 2 Kasım 2021 Salı 5:25 pm

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında dikkat çeken bir olayı yazdı. Pehlivan, esrar içen bir AKP’li başkanın korumasının nasıl korunduğuna değindi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini hatırlatan Barış Pehlivan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle: “Süleyman Soylu diyor ki: “Uyuşturucu satıcısının ayağını kırmak polisin görevidir.” Bülent Arınç diyor ki: “Arabasında kokain çeken adamı genel merkeze almışsın. Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam.”

Haberler diyor ki: “Ödüllü narkotik polisi eroinle yakalandı.”

Uyuşturucuyla mücadeleden başarı belgesi alan polis, 25 kilo eroinle yakalandı

Ben de diyorum ki… Çok kısa süre önce farklı illerden belediye başkanları İstanbul’da bir toplantı yapmış. Valiler, kaymakamlar ve hatta bir bakan dahi o toplantıda yer almış. Efendim, AKP’li bir büyükşehir belediye başkanı da o buluşma için kalkmış gelmiş. Yanında özel kalem müdürlüğünde işe aldığı yakın akrabasını da getirmiş. Ah, getirmez olaymış!
Zira kendisi içeride toplantıdayken o dışarıda neler neler yapmış… AKP’li başkanın o sağ kolu oturmuş mu korumaların aracının içine… Başlamış mı esrar sarmaya… Çevrede olan polisler görmüş mü o anları… Haliyle araç hemen ablukaya alınmış. Polislerin koltuğunda esrarla yakalanan kişi “Ben belediye başkanının adamıyım” diye kendisini savunmuş. Öyle olunca, konu hemen AKP’li başkana iletilmiş. Sonrası sürpriz değil.

AKP’li belediye başkanı esrarla yakalanan akrabasını kurtarmış polisin elinden. Döner dönmez de şehrinin Emniyet müdürünün kapısını çalmış. Telefon telefon üstüne… Skandalın üstü kapatılmış. Olan da belediye başkanının polis korumalarına olmuş, görev yerleri değiştirilmiş. Neymiş, uyuşturucuyla mücadeleymiş!”

Arınç’tan Kürşat Ayvatoğlu eleştirisi: Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam