AKP’li başkanın kaçak yapılarını AKP’li meclis üyeleri mühürletti

Yayın tarihi: 28 Haziran 2022 Salı 2:23 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2022 Salı 2:23 pm

İzmir’de AKP Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun tarım arazisine inşa ettiği kaçak yapılar, AKP’li meclis üyelerinin Belediye Başkanlığına başvurusunun ardından gerçekleştirilen denetimler sonucunda, belediye ekiplerince mühürlendi.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, İzmir’de Efes Selçuk Belediyesi çalışanları ve belediye başkanına yönelik, tarım arazilerine kaçak villa yapımına izni verildiği iddiasıyla ithamlarda bulunan AKP Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu’nun tarım arazisine inşa ettiği kaçak yapılar, belediye ekiplerince mühürlendi. Girbiyanoğlu’nun tarım arazisine beton dökerek doğal alanda kalıcı hasara sebep olduğu belirlendi.

Belediyeden edinilen bilgiye göre, Tarım İl Müdürlüğü tarafından marjinal tarım arazisi olarak belirlenen alana Tarımsal Amaçlı Soğuk Hava Deposu izni alan Girbiyanoğlu’nun inşaatı daha önce iki kez daha mühürlendiği ortaya çıktı. İlk olarak izin verilen projeye aykırı duvar inşaatı sebebiyle belediye ekiplerince mühürlenmiş fakat Devlet Su İşleri’nden uygunluk görüşü alan Girbiyanoğlu faaliyetlerine devam etmişti. Girbiyanoğlu’na ait inşaat faaliyetleri tamamlanan yapıya 14 Şubat 2022 tarihinde Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlenmesi akabinde 22 Mart 2022 tarihinde kaçak olarak 2 katlı ahşap yapı yapıldığı tespit edilerek mühürleme işlemi yapıldığı belirtildi. Son yapılan denetimde ise kaçak olarak 17 metrekare tuğla yapı yapılmakta olduğu ve 3 bin 740 metrekare alanda saha betonu dökülerek tarımsal arazide arazinin bozulduğu tespit edilerek 3’üncü defa mühürleme işlemi gerçekleştirildiği belirtildi.

AKP’li başkan ara verince MHP’liler salonu terk etti

‘DENETİMLER DEVAM EDECEK’

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Tarım alanlarını ve doğal alanları koruyarak geliştirmeyi amaçlayan Efes Selçuk Belediyesi’nin çalışanlarına ve yönetimine yönelik bir süredir bir karalama kampanyası sürdürülmekteydi. Biz bir belediye olarak, görev ve sorumluluklarımız gereğince, İl Tarım Müdürlüğü’nün marjinal tarım arazisi olarak saptadığı alanlarda 1/25000’lik plan notlarına uygun olarak yapı ruhsatı vermek durumundayız ve öyle de yapıyoruz. Eğer yapı ruhsatına uygunsuzluk tespit edersek de inşaatı mühürlüyoruz. Bir karalama kampanyasına dönüşen ithamların ardından AKP’li meclis üyelerimizin denetimleri artırma yönünde bir başvurusu oldu. Sürdürdüğümüz denetimlerin sonucunda üzerimize düşen görev ve sorumluklarımızı yerine getirerek söz konusu şahsın da aralarında bulunduğu yapıları mühürledik. Denetimlerimiz kentin farklı noktalarında planlandığı üzere devam edecek” diye konuştu.

Öte yandan belediyenin son bir haftada yapılan tarımsal alan denetimlerinde 3 adet ruhsatsız kaçak 4 adet ruhsat ve eklerine aykırılıktan mühürleme işlemi yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Efes Selçuk Belediyesi’nin, Tarım İl Müdürlüğü tarafından verilen “marjinal tarım arazisi” görüşü üzerine, 1/25000’lik plan notlarına istinaden verdiği inşaat ruhsatını gündeme getiren Girbiyanoğlu, Efes Selçuk Belediyesi çalışanlarını, yönetimini ve meclis üyelerini itham eden açıklamalarda bulunmuş, bunun üzerine AKP’li meclis üyeleri de ilçedeki marjinal tarım arazilerinde gerçekleştirilen yapılaşma ve imar durumu hakkında belediyeye başvurmuştu.