AKP’li başkandan ‘torpil’ savunması: Benim akrabam yoksul olamaz mı?

Yayın tarihi: 6 Kasım 2021 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 6 Kasım 2021 Cumartesi 11:31 am

Elazığ’ın Karakoçan Belediyesi’nde AKP’lilerin akrabalarının ve gençlik kolları başkanının mülakatla işe alınması tartışma yarattı, başkandan “Benim akrabam yoksul olamaz mı?” savunması geldi.

Elazığ’ın Karakoçan Belediyesi’ne bağlı bir şirkete çeşitli birimlerde çalıştırılmak üzere 24 işçi alımı için İŞKUR’da ilan duyurusu yapıldı. Duyuru sonrasında belediyeye müracaat ederek mülakata giren yaklaşık 30 kişiden 24’ü işçi olarak alındı. İşçi alımlarında Karakoçan Belediye Başkanı AKP’li Ayhan Akbaba’nın amcasının oğlu ile birçok AKP’li meclis üyesinin akrabaları ve AKP Karakoçan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayyip Akbulut da yer aldı.

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, “Vatandaşımızın hakkını gasp eden bu zihniyet, acilen yapılan yanlıştan dönmeli ve adaletli bir şekilde işçi alımlarını gerçekleştirmelidir” diyerek belediye yönetimine çağrıda bulundu.

Sözcü’den Evren Demirdaş’a konuşan Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba ise “sürecin hukuka uygun olduğunu” belirterek, akrabasının işe alınmasını “İşe alınan kişilerin birçoğu işe ihtiyacı olan gariban insanlar. Alınan kişilerin hiçbiri yönetici olarak alınmadı, hepsi çeşitli birimlerde işçi olarak alındı. Örneğin, iş başvurusu yapanlardan biri de amcamın oğlu kendisi de temizlik işlerine alınmış. Belediye meclisi üyesinin ya da benim akrabam olup yoksul olan kimse olamaz mı?” diyerek savundu.

“2.5 YILDIR İŞE AKRABA ALMADIM”

Akbaba ayrıca, “Ben 2.5 yıldır hiçbir akrabamı belediyeye almadım. Yoksul olduktan sonra ve işe ihtiyacı olduktan sonra kimin akrabası olduğunun önemi yok. Kaldı ki gerçekten belediyede personel eksikliği sıkıntımız var” diye konuştu.