AKP’li Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, belediye meclisinde CHP Gelibolu Belediye Meclis Sözcüsü Deniz Cankara’nın konuşmasını tamamlamasına izin vermedi. Gelibolu Belediyesi Meclisi’nde konuşan Deniz Cankara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan eylemlerde tutuklanan öğrencilerden bahsetti.

“AKP SİYASETİ YAPIYORSUNUZ”

Soyuak, Cankara’nın konuşmasına tepki gösterirken Cankara, “Vergi usul kanununa inanmıyorsunuz, muhasebe kanununa inanmıyorsunuz. İş kanununa inanmıyorsunuz, Türk Ceza Kanunu’na inanmıyorsunuz. Ve diyorsunuz ki ben siyaset yapmıyorum. Bakın, tam olarak siz AKP siyaseti yapıyorsunuz. Bu sürece niye böyle devam ediyorsunuz biliyor musunuz başkanım? Yargılanmayacağınızı biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Bu ülkede vatandaştan haraç alanlar yargılanmıyor. Bu ülkede kim yargılanıyor biliyor musun? Anayasal haklarını kullanıp sokağa dökülen öğrenciler bu ülkede yargılanıyor.” sözlerini sarf eden Cankara’ya tepki gösteren Soyuak, “Sesini kesmek zorunda kalacağım” ifadesini kullandı.

Tutuklu öğrencinin annesi gözaltına alındı Tutuklu öğrencinin annesi gözaltına alındı

Yeni Proje 2025 04 07T213619.642

CANKARA’NIN MİKROFONUNU KAPATTIRDI!

AKP’li Başkan Soyuak, Cankara’nın gündem dışı konuştuğunu ileri sürerek mikrofonunu kapattırdı ve bu engelin ardından “Hayırlı olsun” ifadesini kullandı

Kaynak: Halk TV