AKP’li başkan, özel işletmesinde kaçak elektrik kullanırken yakalandı!

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2019 Perşembe 2:27 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2019 Perşembe 2:29 pm

Daha önce “Akdeniz Belediyesi’nde MHP’li belediye meclis üyeleri çalışmamızı engelliyor” dediği iddia edilen ancak daha sonra bu gündeme getirdiği bu iddia parti yönetimi tarafından yalanlanan AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ‘in kaçak elektrik kullanırken yakalandığı ortaya çıktı.

Birgün’ün haberine göre; Edinilen bilgiye göre, 2016 yılında AKP Mersin İl Başkanlığı görevine getirilen Cesim Ercik ‘in 1995 yılından itibaren kurucu ortağı olduğu Un-Ze Unlu Mamulleri’nde, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (Toroslar EDAŞ) 2017 yılında yaptığı denetimde kaçak sayaç bulundu. Firmanın kaçak sayaç yoluyla kullandığı elektriğin bedelini ödemediği tespit edildi. Şirket yetkilileri hazırladıkları tutanakta , “Kayıtta olmayan sayaç. Tesisatsız kullanılan enerji sayaçtan geçiyor” denildi. Görevliler, enerjiyi keserek sayacı mühürledi. Tutanağa göre 2015 yılından bu yana kaçak elektrik kullandığı belirtilen Cesim Ercik’e iki yıllık kullanım bedeli ve ceza bedeliyle birlikte 74 bin 309 lira para cezası verildi.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan şirket kayıtlarına göre, kaçak elektrik kullanan Cesim Ercik’in 2011 yılında AKP Akdeniz İlçe Başkanlığı’na getirilmesinin ardından sahibi olduğu Un-Ze Unlu Mamulleri’nin Mersin merkezde iki şubesi daha açıldı. Kardeşi Emrullah Ercik’i tüm şubelere müdür olarak atayan Cesim Ercik, ilçe başkanı olduktan sonra 2014 yılında Toroslar, 2015 yılında ise Yenişehir ilçesi sınırlarında iki yeni şube daha açtı.

DAHA ÖNCE UYARILDI

Edinilen bilgiye göre, AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’in kaçak elektrik kullandığı daha önce birçok kez tespit edildi. Her tespitten sonra ceza yoluna gidilmeden uyarılan Cesim Ercik kaçak elektrik kullanmayı sürdürdü.