AKP’li Başkan; Kamer Genç’in Fethullah Gülen eleştirisine tepki gösterdi, Meclis karıştı!

Yayın tarihi: 2 Ekim 2019 Çarşamba 12:07 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2019 Çarşamba 12:08 pm

AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Kamer Genç’in Fethullah Gülen’i hedefe koymasını eleştirdi. Çerçi, ‘Fethullah’a giydiriyor, bilmem ne hocaefendiye, başka bir mübarek insanlara sallıyor’ dedi, CHP ve İYİP’liler salonu terk etti.

Manisa’ya bağlı Yunusemre Belediye Meclisi’nde, Kamer Genç ve FETÖ kavgası çıktı.

AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 17-25 Aralık süreci öncesi FETÖ’ye destek mesajları attığı iddia edilen bir kişiyi dışarıdan danışman olarak atayınca, CHP grubu tepki gösterdi.

Tartışma Belediye Başkanı Çerçi’nin milletvekiliyken parlamentoda Kamer Genç ile kavgasına gelince ipler koptu. AKP’li Belediye Başkanı Çerçi konuşmasında, “Ne kadar tanıyorsunuz? Ben 9 yıl çalıştım adamla. Cumhurbaşkanı’na giydiriyor, Başbakan’a giydiriyor, bilmem Fethullah’a giydiriyor, bilmem ne hocaefendiye, başka bir mübarek insanlara sallıyor” ifadelerini kullandı.

‘FETHULLAH’A GİYDİRİYOR, HOCAEFENDİYE, MÜBAREK İNSANLARA SALLIYOR’

Odatv’den Berfin Adıcan’ın haberine göre AKP’li Belediye Başkanı Çerçi CHP’li Mersinli’ye cevap verirken, Kamer Genç’in Fethullah Gülen’i hedefe koymasını eleştirdi.

Mehmet Çerçi, “Evet. Çok kavga ettim Meclis’te. Bana Kamer Genç’i anlatmayın. Siz tanıyor musunuz? Öldü gitti adam. Ne kadar tanıyorsunuz? Ben 9 yıl çalıştım adamla. Cumhurbaşkanı’na giydiriyor, Başbakan’a giydiriyor, bilmem Fethullah’a giydiriyor, bilmem ne hocaefendiye, başka bir mübarek insanlara sallıyor. Biz de buna topyekün karşı çıkıyoruz” dedi.

Tartışmaya CHP Yunusemre Belediye Meclis Üyesi İlksen Uludağ Özalper de katıldı. Özalper, “Sonuç olarak haklı çıktı. FETÖ’yü ilk kullanan Kamer Genç’tir. Kendisi rahmetli olmuştur. Şimdi hepimiz birlikte ‘FETÖ’ diyoruz. Fethullah Hoca’dan FETÖ’ye döndü” diye konuştu.

‘BEN 9 YIL BU ADAMLA KAVGA ETTİM’

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, vefat eden Kamer Genç’e çok ağır sözlerle yüklenerek, “Bana hiçbir güç dünyada, yeryüzünde Kamer Genç’i savunamaz. Savunursa cevabını alır. Ben bu adamın kaç paralık olduğunu en iyi bilen insanım. Ne ahlak var, ne terbiye var, bırak. Sen neden savunuyorsun? Ben 9 yıl bu adamla kavga ettim, açmayın bu konuyu diyorum” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi İlksen Uludağ Özalper, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin konuşmasına tepki göstererek, “Bu mecliste yeni bir tartışma açmak istemiyorum ama ‘bu adam’ diye konuşmanız bizim için çok rahatsızlık verici. Biz böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Halkın oylarıyla seçilmiş ve vefat eden bir milletvekiline ‘bu adam’ diyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ VE İYİ PARTİLİ ÜYELER SALONU TERK ETTİ

Kamer Genç ve FETÖ tartışmasının bitmesinin ardından Yunusemre Belediyesi’nin yaptığı Yağlı Güreş Şenliği’nin videosu gösterilmeye başlandı.

Bu sırada CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri salonu terk etti.