AKP’li başkan kadılığa soyundu! Bir yurttaşı ilçeden kovdu

Yayın tarihi: 7 Kasım 2021 Pazar 11:49 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 10:50 am

Çankırı Eldivan’da AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı kurduğu sözde mahkeme ile kadılığa soyundu. Lafcı’nın makamında toplanan muhtar ve esnaflardan oluşan grup, ‘hüküm’ verdikleri yurttaşın ilçeyi terk etmesini istedi.

Eldivan’ın AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, A.A. ismindeki yurttaşı ilçeden kovdu.

Yeniçağ’dan Baran Furkan Gül’e konuşan esnaf A.A., eşi ile çektiği özel görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine ilçede fırıncılık yapan bir şahsın kendileriyle görüşmek istediğini söyledi. Bir hafta önce eşi ile görüşmeye giden A.A., fırıncının videonun elinde olduğunu ve kendilerine ahlaksız bir teklifte bulunduğunu anlattı. Teklifi reddeden ve tepki gösteren çift, karakola giderek fırıncıdan şikayetçi oldu.

“BURADA KALMANIZIN UYGUN OLMADIĞI KANAATİNDEYİZ”

A.A., geçtiğimiz perşembe günü AKP’li başkan Lafcı’nın babası Hasan Lafcı ve mahalle muhtarının dükkanına geldiğini söyledi. Kendisinin tehdit edildiğini ve mahkemeye götürüldüğünü ifade eden A.A. şöyle konuştu:

“Başkanın babası Hasan Lafcı ve muhtar, yanlarında iki kişi ile dükkanıma geldiler. Ben gitmek istemedim. Bana ‘Gelmezsen belediye önünde seni linç edecekler’ dediler. Bu şekilde gittim. Kamera görüntüleri incelenirse söylediklerim doğru çıkacak.”

Lafcı’nın makam odasında toplanan sözde ‘mahkemede’ Lafcı’nın “İlçemizde bulunan kanaat önderlerinin çoğunluğu, buradakilerin ortak kanaati, bilerek-bilmeyerek yapılmış bu hareketin ilçemize yakışmadı. Buralarda artık sizin yaşamanızın, kalmanızın uygun olmadığı kanaatindeyiz. Bununla ilgili olarak da herkesin isteği en kısa zamanda Eldivan’dan başka diyarlara gitmeniz” ifadelerini kullandığı görülüyor.

“24 YAŞINDAKİ KIZIM İŞİNE GİDEMİYOR”

Ailesi ve kendisinin yaşadığı baskı, şantaj ve tehditleri Yeniçağ’a anlatan A.A., şunları söyledi:

“Yaşadıklarımızdan dolayı eşim çalıştığı iş yerine gidemiyor. 24 yaşındaki kızım da işine gidemiyor. Kızım hakkında da dedikodu çıkardılar. 17 yaşındaki oğlum sosyal hizmetlerde kalıyor. Yanımıza gelmek istemiyor. Oğlumu da etkiliyorlar. Görüntülerdeki kişiler tarafından ilçeyi terk etmemiz için baskı yapıldı.”

İŞ YERİNE EL KOYULDU

İlçede bulunan iş yerine de el koyulduğunu anlatan A.A., “Camları tamamen kaplanmış içerisi görünmesin diye. Kapıya da ‘kapalı’ yazısı yazmışlar. Malzemelerimi almak için gittim kilidi değiştirilmiş.” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMAKTAN KORKUYOR

A.A. AKP’li Başkan Mustafa Lafcı hakkında da şikayetçi olmak istediğini ancak korktuğunu ifade etti. Yeniçağ’dan Baran Furkan Gül görüntüleri Lafcı’ya sordu. Lafcı Gül’e “Buralarda Yaren kültürü vardır. Yaren Başağalarının Kaymakam, Belediye Başkanları kadar değeri vardır. Burada onlar da var. Mahkeme gibi bir durum söz konusu değil. Bunun talebi esnaf ve muhtarlardan geliyor. Bahsedilen videonun bir bölümünü izledim midem bulandı. Böyle bir adamın dükkanına nasıl çocuklarımızı göndereceğiz” açıklamasını yaptı.