AKP’li başkan HÜDA PAR ile ittifakı aklamak için Yapıcıoğlu’nun sözlerini inkar etti

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 3:46 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 4:58 pm

AKP Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, HÜDA- PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ‘Hizbullah terör örgütü değildir’ açıklamasını “AK Parti böyle bir yerde olmaz” diyerek reddetti.

Kütahya’da AKP’li il başkanı Mustafa Önsay, 14 Mayıs seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre AKP’den Kütahya milletvekili seçilen Adil Biçer’in düzenlediği basın toplantısında skandal bir açıklamaya imza attı.

Basın açıklaması sırasında konuşan Önsay, HÜDA- PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında açıkça söylediği “Hizbullah bana göre bir terör örgütü değildir” sözlerini inkar etti.

Gazetecinin sorusuna yanıt veren Önsay şu ifadeleri kullandı:

Bunlar sizin beyanınız. İşte problem burada. Türkiye’de bu kadar hizmet etmiş 21 yıldır Türkiye’yi alıp baştan aşağı değiştirmiş bir adama yüzde 50 oy çıkmasının sebebi işte bu tip konuşmalar ve bu tip yalanlar. Bunun hiçbir delili yok. Siz bunları söylüyorsunuz, bunlar yok ama siz bunu söylediğiniz için şimdi bütün buradaki insanlar sanki böyle bir şey varmış algısına kapılıyor. HÜDA- PAR’ın bunların hiçbirini dediği yok ama Kandil’de her gün açıklama yapılıyor. Bütün PKK’nin mensupları her gün her şeyi söylüyor. Bunların hiçbirinin sizin için bir önemi yok. Adamın söylemediği bir şeyi söylüyormuş gibi gelip burada soru haline getirebiliyoruz. Problem burada ama şunu unutmayın bu millet bunları yemez. Bu algılarla bu işin gideceği bir yer yok. Bunu anlamadığınız için 16 seçimden beri biz kazanıyoruz ve bunu anlamadığınız sürece biz kazanmaya devam edeceğiz. Kırk yıl geçse de biz kazanacağız.”

Önsay, “Ama arkadaşımız şu anda bunun var olduğuna inanıyor. Böyle bir açıklama yok arkadaşlar. Olamaz da. Böyle bir açıklamanın olduğu yerde Tayyip Erdoğan zaten olamaz. Bu kadar basit. AK Parti böyle bir yerde olmaz. AK Parti bunun bedelini yıllardır ödemiş parti nasıl olacak terörle beraber?” dedi.

AKP’den aday olan HÜDA PAR sözcüsü Hizbullah’ın ‘militan deposu’nu ziyaret etti