AKP’li Başkan fiyat artışını 15 Temmuz’a bağladı

Yayın tarihi: 24 Eylül 2021 Cuma 12:32 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:54 am

AKP Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, katıldığı televizyon programında fiyat artışlarını değerlendirdi. Gıda fiyatlarındaki artışı 15 Temmuz darbe girişimi ile ilişkilendiren Yanılmaz, “Bu algı yönetimiyle sonuç alamazsınız” dedi.

AKP Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kanal 42’de yayınlanan Sümen 6 programına konuk oldu. Türkiye ekonomisinin durumu hakkında konuşan Yanılmaz, tarladan markete gelen ürünün markette pahalıya satılmasını 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişimine bağladı.

Yanılmaz şunları söyledi:

“Tarladan 1.5 TL’ye aldığınız ürünün marketteki satış fiyatının 4 TL’nin üstünde olmaması lazım. Antalya’dan İstanbul’a taşınan ürünün kilo başına gelecek nakliye fiyatı belli. Niye bunu 15 TL’ye satıyorsunuz? Zincirin içinde bir yer var. 2016 yılında hain kalkışma başarılı olamayınca ekonomik darbe yapmaya kalkıştılar. Döviz ve kur üzerinden darbe yapmaya kalkıştılar. Bunların hepsi vatandaşı bıktırma operasyonudur. Vatandaşın yaşamını zorlaştırmak için ve ‘Hükümet bu işi başaramıyor’ gibi bir mantıkla hareket ediyorlar. Bunların hiçbiri vatandaşımızı kandırmaya yetmiyor. 15 Temmuz akşamı zor bir akşamdı. Milletimiz canını ortaya koydu. Aynı akşam birileri de ‘çıkmayın’ diyor muydu? Algıyı farklı bir şekilde yönetmeye çalışıyorlardı fakat milletimiz onları dinlemedi. Su uyur düşman uyumaz. Bunlar bu algı yönetimiyle olumlu sonuç alacaklarına inanıyorlar. Bu algı yönetimleriyle sonuç alamazsınız.”

CHP’li Özkoç’un konuşması çarpıtıldı! ‘AKP sülükleri algı yaratmaya çalışıyor’