AKP’li başkan adayı Erdoğan’ın katılacağı kongreye saatler kala gözaltına alındı

Yayın tarihi: 16 Şubat 2021 Salı 10:39 am - Güncelleme: 16 Şubat 2021 Salı 10:45 am

AKP’nin bugün yapılması planlanan 7. Trabzon İl Kongresi öncesi, başkan adayı Metin Kaya gözaltına alındı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaya’nın dün akşam saatlerinde gözaltına alındığını doğrulayarak, “Adı geçen şahsın tehdit, hakaret, basit yaralama ve mala zarar verme suçları iddiasıyla aranması vardı. Bu nedenle gözaltına alınmıştır” açıklamasını yaptı. Daha önce de defalarca açıklamalarının engellendiğini söyleyen Kaya ise, “Adaylığım devam ediyor” dedi.

Trabzon’da bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılması planlanan AKP 7. İl Kongresi öncesi ilginç bir gelişme yaşandı. Daha önce defalarca ‘adaylık açıklamasının engellendiğini’ söyleyen İl Başkan adayı Metin Kaya, kongreye saatler kala, dün akşam gözaltına alındı.

Trabzon’dan yayın yapan yerel haber portalı 61saat.com’un haberine göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü de Kaya’nın gözaltına alındığını doğruladı. Emniyet’ten yapılan açıklamada “Adı geçen şahıs ile ilgili tehdit, hakaret, basit yaralama ve mala zarar verme suçları iddiasıyla aranması vardı. Bu nedenle gözaltına alınmıştır” ifadeeleri yer aldı.

“KORKMUYORUM, PES ETMİYORUM”

Metin Kaya ise adaylığının devam ettiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Ben bu hırçın toprağın evladıyım. Burası benim öz yurdum, öz vatanım. Benim mücadelem hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir, üyelerimizin ve delegelerimizin isteklerini, beklentilerini ihtiyaçlarını dile getirme mücadelesidir… Menfaate göre şekil değiştiren, ilke tanımayan, çizgisi olmayan, ahlaki değerleri bilmeyen kişiler asla kazanamaz, başarı sağlayamaz, hedefine ulaşamaz. Biz doğru olacağız, dik duracağız ki hedefimize varıp kazanmış olalım. Bu uğurda asla çekinmiyor, korkmuyor ve pes etmiyorum… Yapılan tüm engellemelere rağmen davamdan asla vazgeçmedim ve geçmeyeceğim. Ben Metin Kaya olarak halkımıza hizmet için, sessizlerin sesi, kimsesizlerin nefesi, siyaset yapmak isteyenlerin hevesi olmak niyetiyle yola çıktım . Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğa’ın hedefleri doğrultusunda, AK Parti Trabzon İl Başkanlığına Adayım…”

“KONGREYİ İSTİSMAR ÇABASI”

Metin Kaya, geçtiğimiz günlerde önce otelde yaptığı toplantıyı polisin engellediğini daha sonra da Gazeteciler Cemiyeti’nde yapmak istediği basın açıklamasına valiliğin izin vermediğini ileri sürerek, sokakta adaylığını açıklamıştı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Kaya’nın “suç kaydı” bulunduğunu açıklamıştı. Emniyet’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “Bu şahıs, geçmişte işlemiş olduğu bir çok suçtan dolayı adli makamlarca yargılanmış, hakkında adli ve idari işlemler yapılmış ve mahkumiyet cezası almıştır. Bu kişinin aynı tür eylemlerine yakın zamanda da devam ettiği bilinmektedir. Şahsın emniyet güçlerine ve kamu otoritesine karşı alenen sarfettiği bu sözleri ile bir siyasi partinin kongresinden istifade etmek suretiyle istismar çabası içerisinde olduğu değerlendirilmektedir. Anılan şahsın yukarıda bahsedilen amaçlarına matuf olarak kamusal tüm imkanları seferber etmeye çalıştığı da açıktır.”