AKP’li Ayvalı: Bazı elektrik faturaları abartılıyor

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 1:56 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 1:56 pm

AKP MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, elektrik zammına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’Bazı elektrik faturaları abartılıyor. ‘Geçen ay 300 liraydı, bu ay 2 bin lira oldu’ söylemleri gerçekçi değil” dedi.

Elektriğe gelen zamların faturalara yansımasıyla birlikte vatandaşlardan duruma tepki yağdı. Gülse Birsel, Ceylan Ertem ve İdo Tatlıses gibi bazı sanatçılar ise elektrik faturaların ait fotoğraflar paylaşarak artan fiyatlara dikkat çekti. Ankara Masası’nda gazeteci Fatih Atik’e konuşan AKP MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı ise paylaşılan bazı rakamların gerçekçi olmadığını ileri sürdü.

Ayvalı konuşmasında şunları söyledi:

“Bazı elektrik faturaları abartılıyor. ‘Geçen ay 300 liraydı, bu ay 2 bin lira oldu’ gibi faturalar, söylemler paylaşılıyor, bunlar gerçekçi değil. Bazı ifadelerin yalan olduğunu, elektrik faturaları üzerinden provokasyon olduğunu düşünüyorum. Ben 115 metrekare evde oturuyorum, 5 kişiyiz. Geçen ay 171 liraydı bu ay 242 liralık fatura geldi, zam orantısında aşağı yukarı gelmiş.”

“Son dönemde bu elektrik faturaları konusu sıkça tartışılıyor. Şimdi sanatçılar vesaire de girdi” diyen Ayvalı şunları söyledi:

‘’Bizim evde gündüz süpürge de devamlı çalışıyor. Elektriği gereksiz açmıyoruz ama, ekstra bir seferberlik ilan edilmiş durum da yok. Biz hiçbir zaman ucuz demedik, asgari ücret de yeterli demedik. Ama geçen ay 300 kiraydı bu ay 2 bin lira geldi gibi söylemler gerçekçi değil. Bu anlamda bir provokasyon da aldı yürüdü”

AYVALI’YI HERKES BÖYLE HATIRLIYOR

Emre Cemil Ayvalı, bir dönem AKP’nin FETÖ ile kol kola yürüdüğünü itiraf ettiği ve “Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım 2010’a kadar” sözlerinin ardından istifa ettiği AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevine 10 ay sonra geri döndü.

 

Gülse Birsel elektrik faturasını paylaşıp isyan etti