AKP’li Aydemir’den muhalefete: Şu yağ kuyrukları nereden neşet etti?

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 2:37 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 3:02 pm

Muhalefeti suçlayan AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Stokçuluğu teşvik edici bir tarzı hayata geçirmeye çalışıyorlar. Şu yağ kuyrukları nereden neşet etti?” dedi.

Ayçiçeği yağına ilişkin yetersiz stok ve zam iddiaları sonrası marketlerde kuyruklar oluşurken, AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, muhalefeti “karıştırma” odaklı siyaset yapmakla suçladı.

Erzurum’un ziraat odası il ve ilçe başkanları ile Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Aydemir, fırsat buldukça Erzurum’da ziraat odası başkanlarının her ay yaptıkları toplantılara katıldığını ifade ederek, “Biz ezbere yol yürümüyoruz, biz sahada o işin sahipleriyle görüşerek bu işleri yapıyoruz” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntıları inkar etmediklerini dile getiren Aydemir, Erzurum’un ziraat odası il ve ilçe başkanları ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görüşmeler yapacaklarını ve yapılabileceklerin gayretinde olacaklarını söyledi.

Uluslararası firmadan ayçiçek yağı fiyatları için vahim tahmin

‘NİYE BUNLAR OLUYOR? MUHALEFETTEN KAYNAKLI…’

Muhalefetin “karıştırma” odaklı siyaset yaptığını söyleyen Aydemir, şöyle konuştu:

“Stokçuluğu teşvik edici bir tarzı hayata geçirmeye çalışıyorlar. Şu yağ kuyrukları nereden neşet etti? Ben insanlarımızı kınamıyorum. Ama bu işe teşne olan kurumlar, kuruluşlar kimler varsa bunlar mutlaka bu işin hesabını vermeliler. İşte ziraat odası başkanlarımız burada. Yağın ne noksanı çekiliyormuş ki böylesine stokçuluğu teşvik edici bir hal orta yere çıkıyor? Niye bunlar oluyor? Muhalefet ucuz siyaset yapıyor. Bundan kaynaklı. Akılları sıra ‘Böyle yaparsak, kestirme yoldan iktidara gideriz. İnsanları, huzursuz, rahatsız ederiz, onlar da bize yönelirler.’ Sizde nitelik yok, millet görüyor, biliyor. Tarım kesimine dönük muhalefetten bir tane bir şey duydunuz mu? ‘İşsizliği önlemek için muhtarlara özel kalem müdürü tayin edeceğim’ diyor. Böyle düşünen bir muhalefet lideri tarım kesimine, hayvancılığa ne katabilir?”

*Neşet kelimesi ‘doğmak, çıkmak’ anlamlarına gelir.

İzmir TMO’da yağ kuyruğu: Ekonomi teröristliğidir bu