AKP’li Aydemir zamlarla alay etti: İyi, güzel bir şey bu

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:33 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 9:33 pm

AKP’li Uğur Aydemir, Meclis’te elektrik faturalarını gündeme getiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın sözlerine karşılık olarak “İyi, güzel bir şey bu” dedi.

“Soğan ekmek yiyeceğiz aylarca” sözleriyle eleştirilen AKP’li Uğur Aydemir bu kez de elektrik faturalarıyla alay etti. Aydemir, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın Meclis’te gündeme getirdiği faturalara gelen zamlar ve esnafın durumuyla alay etti.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) elektrik kesintileri ve artan faturalar karşısında esnafın düştüğü zor duruma dikkat çekti. Kaya, AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in kendisine verdiği yanıtı paylaştı.

“İYİ, GÜZEL BİR ŞEY BU”

Kaya’nın Twitter hesabından paylaştığı Meclis tutanaklarında “Vatandaşlarımızla görüştüm; dükkânları, esnafları ziyaret ettim. Ziyaretimde birçok dükkânda esnafın elektriklerini kapatmış olduğunu, ısıtıcılarını kapatmış olduğunu, lambaları yakıyorsa da belli yerlerin lambalarını yakıp kendince tasarruf tedbirleri uyguladığını gördüm” ifadelerini kullandığı görüldü. AKP’li Aydemir ise buna karşılık olarak “İyi, güzel bir şey bu” yanıtını verdi.

Kaya paylaşımına şu notu düştü:

“Millet kuru ekmek yiyor” dediğimizde; “O zaman aç değiller” demişlerdi. “Esnafımız ısıtıcısını kapatıyor, lambalarını söndürüyor, vatandaş karanlıkta, soğukta duruyor” diyoruz; “İyi, güzel bir şey bu” diyorlar. AKP’yi yüce milletimizin vicdanına havale ediyorum.”

‘SOĞAN EKMEK YİYECEĞİZ’ DEMİŞTİ

AKP’li Aydemir, gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin “Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden kimseye taviz vermeyeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

AKP’li Aydemir: Vatandaşımız zekidir, bütçesini kontrol eder, parası yoksa eski yolu kullanır