AKP’li adaydan Alevilere saygısızlık!

Yayın tarihi: 14 Mart 2019 Perşembe 3:31 pm - Güncelleme: 14 Mart 2019 Perşembe 3:31 pm

AKP Ataşehir Meclis Üyesi adayı Veli Arslan’ın 17 Mart’da yapacağı toplantı davetiyesinde; ‘Semah Ekibi Gösterisi’ yazmasına Alevi kurumları tepki gösterdi. Ortak açıklamada, Alevilerin cemdeki hizmetlerinden biri olan semahın siyasi bir rant için kullanılmayacağı belirtilerek, davetiyeden çıkarılması istendi.

Ataşehir Tokatlılar Derneği Başkanı ve AKP Ataşehir Meclis Üyesi adayı ;Veli Arslan, 17 Mart’a yapacağı tanıtım toplantısının davetiyelerinde ‘Semah Ekibi Gösterisi’ yazılmasına Alevi kurumlarından tepki geldi. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Kul Himmet Cemevi, Seyit Sülayman (Aziz Baba Cemevi) ve PSAKD Ataşehir; Cemevi ortak bir açıklama yaparak semahın siyasi bir rant için kullanılmayacağını vurguladı.

Veli Aslan’ın aday toplantısı için hazırladığı davetiyede, “Semah Ekibi Gösterisi” yazılmasına tepki gösteren kurumlar, Veli Aslan’ın kendisini Keçeci Baba evlatlarından olduğunu beyan ettiği hatırlatıldı. Açıklamada, Veli Arslan’a ve Keçeci Baba yol evlatlarına çağrıda bulunuldu. AKP Alevi AKP Alevi AKP Alevi AKP Alevi

‘İNANÇ DEĞERLERİMİZİ KULLANMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR’

Semah’ın bir gösteri olmadığını Alevilerin cemlerde yaptığı hizmetlerden biri olduğu vurgulanan açıklamada, “Semah siyasi bir aracın veya başka bir amacın gösterisi değildir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bizler semahlarımızı seyir için değil Hakk için döneriz. Siyaset yapmak, meclis üyeliği adaylığı her bireyin demokratik hakkıdır, lakin siyasi düşüncesi ne olursa olsun inanç değerlerimizi kullanmak kimsenin hakkı veya haddi değildir. Bireysel siyasi çıkarları uğruna değerlerimizi kullanan kim olursa olsun ister bel evladı ister yol evladı Alevi kurumlarını karşısında bulacaktır.”

Veli Aslan’a, yapacağı tanıtım etkinliği davetiyesinde bulunan semah yazısının çıkarılması için çağrıda bulunan Alevi kurumları, “Yanlışlıkta ısrar edilirse Ataşehir’de yaşayan her Alevi canımıza ulaşarak bu yanlışı teşhirde bizim de ısrarcı olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

 

Soylu’dan çok tehlikeli çarpıtma: Ezan yalanını Maraş Katliamı’na bağladı