‘AKP’li adaya oy vermek mahşerde beraat belgesidir’

Yayın tarihi: 26 Ocak 2019 Cumartesi 6:48 am - Güncelleme: 26 Ocak 2019 Cumartesi 6:48 am

Daha önce Millî Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da yapmış olan İsmet Yılmaz skandal sözlere imza attı. Yılmaz, “AKP’li adaya oy vermek mahşerde beraat belgesidir” dedi.

Daha önce Millî Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı da yapmış olan İsmet Yılmaz, dün akşam Sivas’ta AKP Gençlik Kolları üyelerinin sorularını yanıtlarken AKP’nin adayı Hilmi Bilgin’e oy vermenin ‘Ruz-i mahşerde (kıyamet günü) Beraat belgesi (kurtuluş)’ olacağını söyledi. Bu sözler kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Çok sayıda kişi Yılmaz’ın bu sözlerine tepki gösterdi.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

Sosyal Bilimler Enstitüsünde Özel Hukuk alanında iki ayrı yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Özel Hukuk alanında doktorasını tamamladı.Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak çalıştı. Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini yürüttü.

2007 seçimi öncesi Bağımsız Ulaştırma Bakanı oldu. Seçim sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.
24, 25 ve 26. Dönemde Sivas Milletvekili seçildi. 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Millî Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 25. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı oldu. 65. Hükûmette Millî Eğitim Bakanlığı yaptı. Millî Savunma Komisyonu Başkanıdır.