‘AKP’den yeni yasa teklifi’ haberi sosyal medyayı karıştırdı: ‘Evde kalma vergisi getiriliyor!’

Yayın tarihi: 11 Ocak 2020 Cumartesi 12:40 am - Güncelleme: 11 Ocak 2020 Cumartesi 1:43 pm

AKP’den yeni yasa teklifi’ haberi sosyal medyayı karıştırdı. “ Evde kalma vergisi geliyor”  şeklindeki hiçbir resmi kaynağa dayanmayan bu iddia ise bazı platformlarda dolaşıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Evlenmeyip evde kalıyorlar” çıkışına sosyal medya da tepki üstüne tepki geldi. Gün boyunca basın yayın organlarında tartışılan ifadelere bazı haber siteleri ise farklı bir yaklaşım sergiledi.

Özellikle sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılan bu haber ile ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı. Erdoğan’nın açıklamaları, “30 yaşını aşmayan ve bekar olan kişilerin her yıl bekar kalma vergisi ödeyeceği” şeklindeki ifadelerle mizah konusu oldu. Söz konusu içeriklere göre; AKP Grubu, Erdoğan’ın “Evlenmeyip evde kalıyorlar” diyerek eleştirdiği gençlere yaptırım uygulanmasına karar verdi. Hazırlanan yasa teklif onaylanırsa evde kalanlar kademeli olarak artacak şekilde vergilendirilecek.”

Akşam saatlerinde  Twetter gündemi #Evlilikteyasatakılanlar  (EYT) paylaşımları oldu. EYT paylaşımları sosyal medya da zirveye çıktı.

 

Erdoğan’a evlilik tepkisi: ‘Bu işlere karışmayacak, susacaksınız’

Patronlar Haber isimli bir web sitesinde paylaşılan “AKP’den YENİ YASA TEKLİFİ: EVDE KALMA VERGİSİ GETİRİLİYOR” haberi sosyal medyada ve ekşi sözlük’te, Onedio’da yer buldu.

Teyit.org ise konuyla ilgili olarak uyarıda bulundu: “Hiçbir resmi kaynağa dayanmayan bu iddia sadece bir iddia  olarak bazı platformlarda dolaşmakta. Ancak haberin resmi bir kaynağının olmaması da konuyu merak eden vatandaşların ilgisini çekmiş durumda.”

Konuya ilişkin olarak sitelerde paylaşılan içeriklerde ise şu ifadelere yer veriliyor; AKP Grubu, Erdoğan’ın “Evlenmeyip evde kalıyorlar” diyerek eleştirdiği gençlere yaptırım uygulanmasına karar verdi. Hazırlanan yasa teklif onaylanırsa evde kalanlar kademeli olarak artacak şekilde vergilendirilecek.

 

Berfin Özek davasındaki cezayı ‘eleştirmeye’ çalışan Erdoğan, ‘Birlikte yaşıyorlar’ dedi

 

“Atsan Atılmaz, Satsan Satılmaz”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yetkili “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız çok önemli bir konuya parmak bastı. Adeta kanayan bir yaramız bu bizim. Gençlerimiz gezeyim, tozayım derken farkında olmadan evlilik yaşını geçiriyorlar. Tabii fark ettikleri zaman da iş işten geçmiş oluyor, maalesef evde kalıyorlar. Evde kalan kişi de hem ailesine hem de topluma yük. Sümsük sümsük ailelerinin peşinde dolanıyor bu evde kalan arkadaşlarımız. Yani atsan atılmaz, satsan satılmaz. Psikolojileri de bozuluyor bir süre sonra, iyice tuhaf tiplere dönüşüyorlar. Bu evde kalmış kişilere dikkat edin ya hastanedelerdir ya kahvede ya da komşuda. Bir işe yarayalım diye düşünenine ben bugüne kadar rastlamadım. Öyle mal gibi, saksı gibi bekliyorlar. Ne beklediklerini de kendilerinden başka kimse bilmiyor. Bunların çoğu tembel, işsiz ve sivilceli. Tabii çalışmayınca devlete de bir vergi ödemiyorlar, bizim için daha ağır bir yük haline geliyorlar” dedi.

“Evlenip Çocuk Yapmayanlar da Vergi Ödeyecek”

Açıklamalarını sürdüren yetkili “Yahu zaten yaşın geçmiş, oturmaktan götün tencere gibi olmuş daha armudun çöpü, üzümün sapı demeyeceksin, beğenen kişiye varacaksın. Niye evlenmiyorsun, neyin peşindesin kardeşim sen? Eğer seni beğenenleri sen beğenmiyorsan o zaman hiç kusura bakma vergini ödeyeceksin. 30 yaşını geçen herkes ya evlenecek ya da vergisini ödeyecek, 35 olduysan vergi dilimin artacak, 40 olursan daha da artacak. Evlenip çocuk yapmayandan da bir şeyler alacağız. Tabii çiftler sevişiyor ama buna rağmen çocuk olmuyorsa o zaman bir vergi tahakkuk etmeyecek ancak doğru şekilde sevişildiğine bizi ikna etmeleri lazım. Yeterli sıklıkta yapılıyor mu, bu bizim için önemli. Tabii bunun da bir orta yolu olması lazım. Çok sık sevişenden de bir vergi alacağız. Ancak vatandaşlarımıza kesinlikle bir zorlama olmayacak, isteyen kuralları uygulayacak istemeyen vergisini ödeyecek. Sonuçta ülkemizde demokrasi var.” dedi.