AKP’den tepki çeken işsizlik savunması: Bazı arkadaşlarımız iş beğenmiyorsa müsebbibi biz değiliz

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 2:00 am - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 2:00 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya?” çıkışının ardından şimdi de AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’den tepki çeken bir işsizlik savunması geldi. Demiröz, “Bazı arkadaşlarımız iş beğenmiyorsa onun da müsebbibi biz değiliz” dedi.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) yayımladığı Ağustos 2022 “Aylık İstatistik Bülteni”ne göre; işten atıldığı için işsizlik ödeneği almak üzere İŞKUR’a başvuran emekçilerin sayısı, ilk yedi ayda 965 bin 58, Temmuz 2022’de ise 132 bin 525 kişi oldu. AKP’nin ekonomi politikaları nedeniyle ekonomik krizle mücadele eden yurttaş işsizlik sorunu ile de karşı karşıya.

Kamu kurumlarındaki işçi kadrolarına yapılan yoğun başvurular da yaşanan işsizliğin yakıcı boyutunu ortaya koyuyor. Geçtiğimiz haftalarda çeşitli kamu kurumları tarafından açılan toplam 455 kişilik işçi kadrosu için 113 bin 812 kişi başvuru yapıldı.

Öte yandan, işten atılan ve iş bulmaya çalışan yurttaşa yönelik AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var… Ne işsizliği ya?” ifadeleriyle karşılık verdi.

AKP tarafından işsizlik sorununa ilişkin tepki çeken yeni bir açıklama da AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’den geldi.

Şehir buluşmaları kapsamında Elazığ’a giden Demiröz, “Bazı arkadaşlarımız iş beğenmiyorsa onun da müsebbibi biz değiliz. Herkes kamuya girmek istiyor. Kamuda çalışmak daha cazip geliyor.” ifadelerini kullandı.

İŞ-KUR Erdoğan’ı yalanladı! İşsiz ordusu büyüyor

Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var… Ne işsizliği ya?” diyen Erdoğan’ı yalanlayan başvuru sayısı

8 ayda 1 milyon kişi işten çıkarıldı

Öztrak’tan işsizlik verileri açıklaması! “Küçük kıyamet, büyük ayıp”