AKP’den sürpriz değişikliğe ilk yorum geldi

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 6:02 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 6:22 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Naci Bostancı’nın görev değişikliğiyle ilgili konuştu. Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamasına da tepki gösterdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisine yönelik özeleştiride bulunarak “Helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım” diyen  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi ve “Darbelere destek vererek ülkeye yaşatılan acılarla nasıl helalleşecekler” dedi.

Çelik, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın görev değişikliğine ilişkin ise, “2023 seçimlerine dönük çalışmalar konusunda yeni görevler üstlenecek. Kendi iradesiyle gerçekleşmiştir. MKYK üyelerimizle birlikte bir istişare oldu ve görevi için İsmet Yılmaz ismi ön plana çıktı. Fakat karar Grup Toplantısı’nda verilecek” ifadesini kullandı.

AKP’de büyük sürpriz! Görevi bırakıyor

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ERDOĞAN-KARAMOLLAOĞLU GÖRÜŞMESİ

“Cumhurbaşkanımız pozitif katkı sağlayacak şekilde çeşitli kesimlerle buluşuyor. Sayın Karamollaoğlu ile buluşması saatlerce süren iyi bir buluşmaydı. Bu istişareler her zaman başarılıdır. Kuşkusuz herkes bir anda görüşünü değişecek diye bir şey yok. Sayın Karamollaoğlu katıldığı, katılmadığı yerleri belirtti. Cumhurbaşkanımız partimisin pozisyonunu net bir şekilde paylaşan bir lider.

BAE İLE NORMALLEŞME

Çeşitli devletlerle çeşitli zamanlarda problem yaşayabiliriz ama önemli olan bu problemlerin labirentlerinde kaybolmamak. Körfezdeki pek çok ülke ile sorunların aşılabilmesi için samimi bir yaklaşımımız var. Meselelerimizin çözülmesi için yoğun diyalog sevindirici. Her ülke bundan kazanç sağlar. BAE ile de görüşmeler güçlü bir şekilde yapılmaya devam edecek.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘HELALLEŞME’ TEPKİSİ

Helalleşme denildiği zaman saygı duymak gerekir. Fakat problem bunun altını nasıl dolduracaksınız? Son olarak bir milletvekilinin şehit ailesine küfür etmesi karşısında suskun kaldılar. Neredeyse şehit ailesini suçladılar. Yassıada’da şehit edilenlerin aileleriyle nasıl helalleşilecek? Türkiye’ye yaşatılmış acılarla nasıl helalleşilecek? 28 Şubat döneminde ve başka dönemde, pek çok genç kızın hayatını karartmalarıyla nasıl helalleşecekler? Suriye’deki YPG-PYD bize saldırmaz dediklerinde sınırda görev yapan askerlerle nasıl helalleşecekler? Darbelere destek vererek ülkeye yaşatılan acılarla nasıl helalleşecekler. Rahmetli Menderes’in aziz hatırasını yüreğinde yaşatan Türkiye vatandaşlarıyla nasıl helalleşecekler? Suriye’deki rejimi nasıl tuttuklarını görüyorsunuz, bu rejmin katlettiği insanlarla nasıl helalleşecekler. Helalleşme kültürümüzün en önemli kavramlarından biridir. Keşke gerçek bir şekilde bunu yapsa ve birtakım açıları unutturmak için yeni bir imkan çıksa diye umut ederiz. Ama bu çeşitli dönemlerde söylense de gerçekleşmiyor. Bunların altının doldurulması önemlidir.

Kılıçdaroğlu ‘helalleşme yolculuğu’na çıkıyor: Sadece iktidarı devralmak yetmiyor

SİSTEM TARTIŞMASI

Sistemler arasında bir meşruiyet yarışı yapılamaz. Parlamenter sistem defalarca darbelerle sakatlandı. Önümüzdeki seçime bu sistem ile gidilecek. Cumhurbaşkanı seçme yetkisini millete verdikten sonra nasıl geri alacaksınız? Bugün parlamenter sistem savunuculuğu yapanların pek çoğu ve ait oldukları zihniyet; Türkiye’de parlamenter sistem varken, parlamenter sistemin rahat nefes almasına imkan vermediler.

Siyasette 50+1 tartışması: ‘İktidar kendi kurduğu tuzağa yakalandı’

NACİ BOSTANCI AÇIKLAMASI

Naci Bostancı 2023 seçimlerine dönük çalışmalar konusunda yeni görevler üstlenecek. Kendi iradesiyle gerçekleşmiştir. MKYK üyelerimizle birlikte bir istişare oldu ve görevi için İsmet Yılmaz ismi ön plana çıktı. Fakat karar Grup Toplantısı’nda verilecek.”

AKP’den sürpriz değişikliğe ilk yorum geldi