AKP’den seçim hazırlığı | Yurttaşlar habersiz üye yapılıyor

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:31 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:31 pm

AKP‘nin üye sayısını arttırmak için İzmir’de parti ile ilgisi olmayan birçok yurttaşı habersiz üye yaptığı ortaya çıktı.

Üyelerini kaybeden AKP hükümeti, İzmir’de parti ile bağlantısı olmayan kişileri sistemine eklemeye başladı. BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, AKP kurulduğundan beri en güçsüz olduğu illerin başında gelen İzmir’de üyelik çalışmaları için seçmen kütükleri üzerinden başta Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve üyeleri olmak üzere birçok yurttaşın vatandaşlık numaraları alınarak partiye üye yapıldığı ortaya çıktı. Habersiz üye yapılan kişilerin arasında devlet memurları da bulunuyor.

HABERSİZ ÜYE OLMUŞUM

İzmir’de devlet memuru olarak görev yapan bir yurttaş, “e-Devlet’te ‘Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir-Ödemiş Teşkilatı 2021/2 Dönem aktif üyesiniz’ ibaresini gördüm. Bunu nasıl olur anlamış değilim. Devlet memuru üye olamaz. Buna rağmen habersiz üye olmuşum” dedi.

Habersiz üye yapılan başka bir yurttaş ise, “Sosyal medyada gezinirken bazı arkadaşlarımın habersiz üye yapıldıklarını gördüm. Ben de e-Devleti’me girdim ve AKP’ye üye olduğumu öğrendim. Üyeliğimi hemen iptal ettim. Ama bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

CHP’Lİ OLDUĞUMUZ HALDE AKP’YE ÜYE OLMUŞUZ

Habersiz üye yapılan başka diğer bir yurttaş da, tüm ailesinin habersiz üye yapıldığını söyledi. Yurttaş, “Ben ve ailem CHP’liyiz. Üye değiliz ama CHP’liyiz. Arkadaşım, ‘Habersiz AKP’ye üye olmuşum’ diyerek beni aradı. Aramasının ardından bir baktım ki ben, eşim ve eşimin annesini üye yapmışlar. Üyelikleri iptal ettirdik. Sabah bir kalkıyorsun bir partiye üye oluyorsun. Böyle bir ülke olduk” dedi.

AKP’li Esenler Belediyesi Ana Meryem Türbesini yıktı