AKP’den Kılıçdaroğlu’na KYK tepkisi

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2022 Salı 11:03 am - Güncelleme: 19 Temmuz 2022 Salı 11:04 am

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, KYK kredi borçlarının silinmesi üzerinden Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı, “Bu ülkenin iktidarına verecek bir aklının olmadığını söylemek isterim” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) kredi alan öğrencilerin borçlarından enflasyon farkı alınmayacağını açıkladı. Erdoğan “Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz” dedi.

Daha önce gençlere “KYK faizlerini ödemeyin” çağrı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EYT’liler “Loading” paylaşımında bulundu. Karar sonrası Twitter’da da “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” etiketi gündem oldu. AKP’den Kılıçdaroğlu’na konuyla ilgili tepki geldi.

Yenice’de konuşan AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, şöyle dedi:

“26 milyar gibi büyük bir rakam öğrencilerimizin üzerinden kalktı. Milyonlarca gencimizin beklentisiydi. Her sorun bizim sorunumuz. Her problem bizim problemimiz. Nerede aşılması gereken bir mesele varsa aşmak için yoğun mesai harcayacağız. Birisi çıkmış ‘Ben demiştim ondan yaptı.’ dedi. Tarza baktığımızda sosyal medya fenomeni mi, sosyal medya trolü mü, genel başkan mı, belli olmayan bir söylem ile bu ülkenin iktidarına verecek bir aklının olmadığını söylemek isterim. Eğer biz ondan akıl alıyor olsaydık ‘PYD komşumuz olsun’ demesi gibi, işsizliğin çözümü için ‘Muhtarlara özel kalem vermek’ gibi birçok konuda Türkiye’yi değil de Avrupa’yı ve Amerika’yı anması gibi hatalarından dolayı kaçardık oradan. O yüzden bizim o siyasi akla değil milletin vicdanına ihtiyacımız var.”

Kılıçdaroğlu çağrı yaptı Erdoğan uyguladı! KYK faizleri alınmayacak

KYK faizleri silindi ‘Teşekkürler Kılıçdaroğlu’ etiketi TT oldu

KYK tamam! Kılıçdaroğlu’ndan şimdi de EYT paylaşımı: Loading…