AKP’den Kılıçdaroğlu’na ilk yanıt

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2022 Cuma 11:45 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 Cuma 11:45 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, TURKEN Vakfı’na yönelik iddialarını detaylandıran CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nu ‘politik dedikoduculuk’ ile suçladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs’taki grup toplantında ‘bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim’ açıklamasını yaparak sosyal medya hesabından bir video paylaşacağını duyurdu. Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda “TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar lira ABD’deki paralel bir vakfa transfer edildi” iddiasında bulundu.  Kemal Kılıçdaroğlu, videoda ayrıca Erdoğan’a seslenerek, “Çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta, yani Amerika’da? Çık anlat. Çekinme” dedi.

CHP Lideri bugün Twitter hesabından konuyla ilgili iddialarını detaylandıran bir paylaşım yaparak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın vakıflar aracılığı ile ABD’ye para transferi yaptığını iddia etti.

AKP’DEN İLK YANIT

Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından açıklama yaptı. Ömer Çelik, Erdoğan’ın aile bireylerinin herkese açık şekilde sivil toplum faaliyetleri yürüttüğünü ve Kılıçdaroğlu’nun bu durumu ‘şaibeli’ göstermeye çalıştığını iddia etti. Çelik’in Kılıçdaroğlu’nu “politik dedikoduculuk’ ile suçladığı paylaşımları şöyle:

 

“Kılıçdaroğlu hakkıyla genel başkanlık yapamayınca “politik dedikoduculuk” mesleğine geçmiş.

Cumhurbaşkanımızın aile bireylerinin hukuka uygun ve herkese açık şekilde yürüttüğü sivil toplum faaliyetlerini hukuksuz ve şaibeli göstermeye çalışarak politik dedikodu ve sistematik yalan üretiyor.

Kılıçdaroğlu’nun köklü bir partinin genel başkanlığını yalan ve dedikodu merkezine çevirmesini izliyoruz. Geçen seferki iddiaları hakkında, bilinen bir FETÖ’cü “bunları ben yıllar evvel söyledim” diyerek bu iddiaların mülkiyetinin kime ait olduğunu ifşa etmişti.

Kılıçdaroğlu politik dedikodu ve yalan üretmek yoluyla 6’lı masanın lideri olma hedefine ulaşabilecek mi göreceğiz. Fakat her iddiasının arkasından “mutfakta biri var” dedirtmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun önümüze gerçek politika ile çıkmasını bekledik, bunun imkansız olduğunu bir kere daha gördük. Mülkiyeti karanlık odaklara ait politik dedikodu ve yalanlarla varabileceği bir yer yok.

Şimdiye kadar olduğu gibi bu iddialarının arkasından da şaibeli odaklar çıkacak… Parti genel başkanlığını terkedip, politik dedikoduculuk mesleğine geçişi ile kendisini baş başa bırakıyoruz.”

 

 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Paraları oğlun Bilal Erdoğan transfer ediyor