AKP’den Kadir Şeker açıklaması

Yayın tarihi: 14 Şubat 2020 Cuma 5:28 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 5:28 pm

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Konya’da erkek arkadaşının şiddetine uğrayan kadını korumak isterken saldırganın ölümüne neden olan ve tutuklanan Kadir Şeker ile ilgili açıklama yaptı.

İlmi ve İçtimai Yönleri ile İskilipli Mehmed Atıf Efendi” sempozyumuna katılmak için Çorum’a giden Kurtulmuş, Çorum Valiliği’ni ziyaret etti.Burada yaptığı konuşmada Kurtulmuş, Konya’da kadına şiddeti engellemek isterken saldırganın ölümüne neden olan Kadir Şeker ile ilgili bir soruya da yanıt verdi.

Kurtulmuş, “Soruşturma aşamasında olan bir konu hakkında, ‘Şöyledir, böyledir’ diyerek bir şeyler söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim ama bütün Türkiye hassasiyetle buradan adaletin gerçekleşmesini ve gerçekten birisine yardım ederken bu sonuçla karşılaşan Kadir’in bu yargılamada bir şekilde kurtulmasını bekliyor” dedi.

Ailesiyle görüşen Kadir Şeker’den ilk açıklama: En çok o söze üzülmüş

Kurtulmuş’un Kadir Şeker’e ilişkin soruya verdiği yanıt şöyle:

“Devam etmekte olan bir soruşturma var. Bütün Türkiye’nin çok hassas şekilde takip ettiği bir dava olacaktır. Adaletin yerini bulmasını biz de temenni ediyoruz. Tabii mahkeme safhasında, soruşturma aşamasında olan bir konu hakkında, ‘Şöyledir, böyledir’ diyerek bir şeyler söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim ama bütün Türkiye hassasiyetle buradan adaletin gerçekleşmesini ve gerçekten birisine yardım ederken bu sonuçla karşılaşan Kadir’in bu yargılamada bir şekilde kurtulmasını bekliyor. Dolayısıyla soruşturma devam ediyor. Vakit var, soruşturma zaman alacaktır.”