AKP’den Kabil Havalimanı açıklaması

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 6:50 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 6:51 pm

AKP MYK Toplantısı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kabil Havalimanı’na ilişkin “Kabil havalimanı korunmazsa büyük sıkıntı çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor” dedi.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısıyla ilgili AKP Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

Çelik, Taliban’ın Türkiye’yi tehdidine ilişkin, “Afganistan’a yeni gitmiyoruz, zaten oradayız. Afganistan bağımsızlığını kazandığında ilk diplomatik misyonu Türkiye açmıştı. TBMM’yi tanıyan ikinci ülke Afganistan’dır. NATO oradan çekiliyor. Kabil havalimanı korunmazsa büyük sıkıntılar ortaya çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor. Taliban’ın açıklamasında olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz. Türkiye orada işgalci güç değildir. Biz Afgan halkının yararına da bir faaliyet yürüteceğiz. Şimdiye dek yürüttüğümüz faaliyetten farklı değil. Türkiye’nin terör, yasadışı göç ve uyuşturucuyla mücadelesi açısından değerlendirilmesi gereken bir konu” açıklamasını yaptı.

Çelik’in açıklamasından satır başları şöyle:

“Geçmişte bir takım birokratlar tarafından vatandaşlarımızın incitilmesi konusunda ne kadar karşı olduğumuz, Cumhurbaşkanımız tarafından ifade edildi. Terörü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı duruşumuzu bir kez daha ortaya koymuş olduk. Bugün MYK’da iç dış siyasetin yanı sıra çevre konularıydı.”

ÇEVRE KONULARI VE MÜSİLAJ

“Bu gündem maddesi içinde her zaman için Marmara’daki müsilajdan birçok konuyu tartışıyoruz. Çevre siyaseti olarak bütün ilkelerimizin ele alındığı geniş bir sunum yaptı Çiğdem Hanım. Doğanın yok olmasına karşı nasıl bir mücadele vermemiz gerektiği hususunda bir yol haritası sunuldu. Genç arkadaşlarımız son derece bilinçli davranıyorlar. Çevre konularını beraber oluşturduğumuz şehir buluşmalarının sayısını artıracağız. Son günler için güzel haberler alıyoruz. Marmara yüzeyinde temizlenecek müsilaj bulunamadı. Tabi bu rehavet yaratmamalı. Marmara için teyakkuz devam ediyor.”

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

“15 Temmuz anıtına çiçek bırakılacak. 5 bin kişilik bir vatandaş topluluğuna bu direnişteki şehitleri anmak için Cumhurbaşkanımız hitap gerçekleştirecek. 3 bin 876 program yurt içinde ve yurt dışında yapılmak üzere, İletişim Başkanlığımız tarafından koordine ediliyor. Gece ise Türkiye genelinde bütün camilerde sala yükselecek. Demokrasi direnişimizi bir daha hatırlayacağız.”