AKP’den İYİ Parti’ye kritik transfer!

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 12:18 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 12:18 pm

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, “Siyasette çok önemli bir transferi anlatmak istiyorum bugün size” diyerek AKP‘nin seçim stratejilerini belirlemede görevli isimlerden Faruk Acar’ın artık İYİ Parti’nin seçim stratejilerini belirleyeceğini yazdı.

Altaylı “AK Parti’nin kuruluşundan bu yana tam göbeğinde olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 20 yıldır özellikle seçim dönemlerinde en yakın çalışan isimlerin başında gelen, partinin stratejilerini belirlemede en yetkin 3 isimden biri” olarak tanımladığı Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar’ın “bundan böyle Meral Akşener ve İyi Parti’nin seçim stratejilerini belirleyeceğini duyurdu.

AKP, muhalefetin kapısını çalmaya hazırlanıyor: ‘Güçten feragate hazırız’

Faruk Acar, önce Abdullah Gül, sonra da Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası yürütmüştü. Altaylı, Acar’ın 2019 yerel seçimlerinden önce parti yönetimine “Bütün büyükşehirleri kaybediyoruz” diyen tek kişi olduğunu ve parti içinde “yeni” odakların hedefi olduğunu dile getirdi.

Birçok siyasiden teklif aldığını söyleyen Altaylı, Acar’ın “Ali Babacan’ın önerisine “AK Partili küskünler” gibi görünmemek için hayır dedi” ifadelerini kullandı.

“İnanmakta zorlandığım bu gelişmeyi duyunca öncelikle çok şaşırdım, kendisini aradım” diyen Altaylı, Acar ile arasında geçen diyalogu şöyle aktardı:

“‘Doğru’ dedi. ‘Zor olmadı mı ayrılmak. Tayyip Bey nasıl karşıladı?’ dedim. ‘Kendisi ile konuşmadım ama haber verdim’ dedi.

‘Çok eleştirileceksin, çok komplo teorisi olacak. Kimileri partiyi sattığını, gemiyi terk ettiğini söyleyecek, komplo teorisyenleri ise AK Parti ile İYİ Parti’nin arasını yapmak istediğini iddia edecek’ dedim.

‘Hepsini tahmin ediyorum ama ne dedikleri önemli değil’ dedi.”

Altaylı son olarak, “Erol Olçok’un ölümü AK Parti için ciddi bir kayıptı. Faruk Acar’ın ayrılması ise 2. büyük darbe olacak bence. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.