AKP’den “İyi Parti ile gizli görüşme yapılıyor” iddiasına yalanlama

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 4:35 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 4:44 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ümit Özdağ’ın, “AK Parti ile İYİ Parti arasında gizli görüşme yapılıyor” iddiasını yalanladı. Çelik, “Tamamen uydurma. Ümit Özdağ’ın yalan yanlış sözlerle şahsımı hedef alması siyaset değil, ahlaksızlıktır” dedi. Özdağ ise Çelik’e, “Yalansa Uğur Poyraz’ı arayarak sorun, bu konuda şahitler var” yanıtını verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ümit Özdağ’ın partisi ile AKP arasında gizli anayasa görüşmeleri yapıldığı yönündeki açıklamalarına yanıt verdi. Çelik, “Ümit Özdağ adlı şahıs ahlaksız bir yalan söylemiş. İsmimi de anarak Ak Parti ile İyi Parti arasında bir süredir gizli görüşmeler ve gizli bir yeni anayasa çalışması yapıldığı şeklinde tamamen uydurma olan, hiçbir gerçekliğe dayanmayan bir açıklama yapmıştır. Ümit Özdağ’ın bu iftirası en hafif tabirle utanmazlıktır. Yalan yanlış sözlerle şahsımı hedef alması siyaset değil, ahlaksızlıktır” ifadelerini kullandı.

“AJANDASI YALAN, İFTİRA VE GÜDÜMLÜ OPERASYON OLAN SİYASETÇİ OLAMAZ”

“Biz kapalı kapılar arkasında hiç kimseyle konu ne olursa olsun bir çalışma yapmayız” diyen Çelik, şöyle devam etti: “Yaptığımız ve yapacağımız her işi milletimizin gözü önünde yaparız. Ümit Özdağ’ın bu iftirası en hafif tabirle utanmazlıktır. Yalan yanlış sözlerle şahsımı hedef alması siyaset değil, ahlaksızlıktır. Siyasetin bu kadar çirkin ve kirli bir şekilde yapılması kimseye yakışmaz ama açıkça yalan söyleyen Ümit Özdağ’a yakışmıştır.

Ajandası yalan, iftira ve güdümlü operasyon olanın kimliği siyasetçi olamaz. Biz, her çalışmamızı milletimizin gözü önünde, milletimizle paylaşarak yaparız. Kapalı kapılar ardında gizli ajanda ile operasyon siyaseti yapmak ancak bu tiplere yakışır.”

ÖZDAĞ’DAN JET YANIT: ŞAHİTLER VAR

Çelik’in sözlerine Ümit Özdağ sosyal medya hesabından jet yanıt geldi. Özdağ, “Ömer Çelik bu yalan ise bu yalanı Uğur Poyraz’ı arayarak sorun. Neden sağda solda adınızı kullanarak yalan söylüyor? Bu konuda şahitler var” diye yazdı.

ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ?

İyi Parti yönetimi tarafından disipline sevk edilmesi kararlaştırılan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bugün düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

“20 Eylül 2020’de yapılan İyi Parti Kongresi’nde İyi Parti, Meral Akşener, Koray Aydın, kara listeye alınan milletvekilleri, üstü örtülü talimat ile çizdirilen ve az oy alması sağlanan Yavuz Ağıralioğlu zarar görmüş ve yara almışken, bir tek GİK’e ve divana 4’er kişi sokan Buğra Kavuncu Kongre’de karlı çıkarılmış ve Akşener tarafından kendisinden sonra genel başkanlığa taşınmak istemiştir.

Buğra Kavuncu’nun temsil ettiği projeyi kamuoyu ile paylaşınca kamuoyunun bir kısmından bana yönelik olarak ‘Neden bu açıklamayı yaptın. Bu AKP’nin işine yarayacak’ şeklinde bir tepki geldi. Bu tepkiyi gösteren ve göstermeyen kamuoyunun bilmesi gereken husus, İyi Parti’den bazı yetkililerin şimdi de yine İyi Parti yetkili kurullarının bilgisi dışında AKP ile yeni bir anayasa üzerinde çalıştığıdır. İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ankara’da katıldığı değişik toplantılarda ‘6 aydan bu yana AKP Genel Başkan yardımcısı Ömer Çelik’in başkanlığında yeni bir anayasa komisyonu çalışmalara katıldığını’ ifade etmektedir.”