AKP’den ilginç ‘Susamam’ tepkisi: Bugün haksız yere tutuklanan bir tane gazeteci göstersinler

Yayın tarihi: 8 Eylül 2019 Pazar 8:45 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2019 Pazar 8:47 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Türkiye’nin gündemine oturan ‘Susamam’ şarkısı ile ilgili, “Susamam diyenlerin Türkiye’nin en kritik dönemlerinde nasıl lâl olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.

Şanışer ve arkadaşlarının yayınladığı, doğa, kadına şiddet, hukuk, faşizm gibi konularla ilgili bir rap şarkısı olan ve gündeme damgasını vuran Susamam’a AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan tepki geldi.

YouTube hesabından ‘Susamam Tepki’ isimli bir video yayımlayan Dağ, Twitter’da “Sanat, provokasyonun ve siyasi manipülasyonun aracı olmamalıdır. #Susamam diyenlerin Türkiye’nin en kritik dönemlerinde nasıl lâl olduğunu çok iyi biliyoruz” açıklaması yaptı.

Susamam’ın bir sanat eseri olmadığını söyleyen Dağ, şarkıda provokasyon ve manipülasyon olduğunu belirtti. Şarkıda PKK’ya ve FETÖ’ye tepki gösterilmediğini söyleyen Dağ, tutuklu gazetecilerle ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu.

TORPİL AÇIKLAMASI

“Bugün haksız yere tutuklanan bir tane gazeteci biz göstersinler” diyen Dağ, “Videoda geçen, sizin polisiniz, bizim polisimiz nedir? Öğretmen atamalarından bahsederken, birtakım torpileden bahsedilmiş. Öğretmenlik atamaları AKP iktidarından bu yana tamamen KPSS puanına göre yapılmaktadır. Tayinler de hizmet puanına göre yapılmaktadır” dedi.