AKP’den ihracı istenen isimden ilk açıklama: DOST ACI SÖYLER!

Yayın tarihi: 2 Eylül 2019 Pazartesi 11:14 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2019 Pazartesi 11:14 pm

AKP MYK’de Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verildi. AKP’den ihracı istenen isim Selçuk Özdağ, “Bundan sonra artık söz de karar da milletin” dedi.

AKP’den ihracı istenen isim lerden olan Selçuk Özdağ, “Amacımız bugüne kadar yapılan bazı yanlışları görmemekte direnenlere karşı bunları göstermekti. Biz, AK Parti’de eleştiri kültürü olsun istiyorduk fakat bizi susturdular. Bundan sonra artık söz de karar da milletin” dedi.

AKP MYK’dan dört isim için ihraç kararı

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verildiği bildirildi.

ÖZDAĞ: SORUNLARIN ‘ÇÖZDÜĞÜ’ BİR AK PARTİ VAR

Disipline sevk edilen Selçuk Özdağ, konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuştu. Henüz partiden resmi bir açıklama yapılmadığını, açıklamanın ardından konuyu eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı ile değerlendireceklerini söyledi. Bugüne kadar pozitif eleştiriler yaptıklarını, sessiz yığınların, toplumda seslerini duyuramayanların sesi olmaya çalıştıklarını belirten Özdağ, “Bizi susturmak istiyorlar ama susmayacağız. 2010 yılına kadar sorun çözen bir AK Parti vardı, şimdi sorunların çözdüğü bir AKP var” dedi.

Öte yandan, eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ile eski istanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin de İl Disiplin Kurullarına sevk edildiği öğrenildi.

‘DOST ACI SÖYLER’

Özdağ, twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, üstüne basa basa ve büyük harflerle “DOST ACI SÖYLER” diyerek şöyle yazdı:

“Solcuların döneği, sağcıların haini hiç bitmiyor. En ufak bir eleştiri veya farklı değerlendirme olduğu zaman hemen davaya ihanet veya davadan dönmek etiketini yapıştır gitsin. Son dönemlerde AK Parti’nin içerisinde olduğu durum da bunun en tipik örneği.
Birşeylerin ters gittiğini, yanlış işlerin olduğunu söyleyenler dışlanıyor. Seçmen sandıkta net mesajlar veriyor ve bu mesaj maalesef algılanmıyor.
“Seni kılıcımla düzeltirim ya Ömer!” mucibince bir tavır takınıyorsun davaya ihanet ile suçlanıyorsun.
“Dost acı söyler”; “Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” düşüncesiyle fikirlerini ifade ediyorsun hakarete varan pespayelikler ile muhatap oluyorsun.
Halbuki ortada bir dava varsa; davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler ve bunu haykıranlar değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır.
Türk Milletinin vekili olmak gibi yüce bir görevi yerine getirmek yerine modaya bazı isimlere ne kadar hakaret edersem o kadar yaranırım çukuruna düşmüş ve iki kelime yazmaktan acizlere söylenecek başka sözümüz yoktur.
Son sözümüz yine bu minvalde olsun: DOST ACI SÖYLER….
Bu seri twetler ihraç istemiyle disipline verildiğimizi öğrenmeden önce yazılmıştı. Belki bu söylediklerim sonra daha iyi anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak. Son durum üzerine üstüne basa basa tekrar edelim.
“DOST ACI SÖYLER””

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

MYK’dan çıkan ihraç talebi AKP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulu’nun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.

ERDOĞAN İHRAÇ MESAJI VERMİŞTİ

Geçtiğimiz gün Konya’da partisinin düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.