AKP’den ihraç edilen Gündeş: Ben hiç AKP’li olmadım

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 10:53 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 10:53 pm

AKP’den ihraç edilen 24. dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Twitter hesabından AKP hükümetine gelen bir eleştiriye “Ben AKP’li değilim, hiç olmadım” şeklinde yanıt verdi.

Eski AKP’li Milletvekili Pelin Gündeş Bakır’ın, yurt dışındaki önemli üniversitelerin hukuk bölümünden mezun olduğunu duyurduğu bir paylaşımının altına “O zaman gel Türkiye’de hukuku tesis et. En azından verdiğiniz hasarı onarın” yorumu yapıldı. Gündeş ise “Ben AKP’li değilim. Hiç olmadım” açıklamasında bulundu.

İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Pelin Gündeş Bakır, İstanbul Bakırköy’de 3 kişilik bir ailenin siyanürle hayatına son vermesinin ardından sosyal medyada bir mesaj yayımlamıştı. Bakır, mesajında, “Bu sabah Bakırköy’de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3.cü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık. Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin!” ifadelerini kullanmıştı. AKP Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, AKP Disiplin Kurulu’nun bugün yapılan toplantısında, Bakır’ın parti içtüzük kurallarına uymadığı gerekçesi ile partiden kesin ihracına karar verdiğini açıklamıştı.