AKP’den HDP operasyonuna ilişkin ilk açıklama: Adli mercilerin takdiri

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 3:03 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 4:28 pm

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, HDP’ye yönelik operasyona ilişkin Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, “Şimdi birtakım kişiler çıkıp, 6 yıl sonra mı bu işlemler yapılıyor diye yaygara çıkarmaya çalışıyor. Yapılan uygulama adli mercilerin takdiri” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Diyarbakır’da Sanayi Mektebi’nin açılışı amacıyla düzenlenen törende 6 yıl önceki olaylar gerekçe gösterilerek, HDP’ye yönelik başlatılan operasyona ilişkin konuştu.

Gündemin biraz sıcak olduğunu belirten Varank, “Kobani olaylarını bahane ederek, şehirleri talan edenler hakkında yürütülen bir soruşturma neticesinde adli işlemler yapıldığını” söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar’dan gözaltılara ilişkin açıklama: Operasyon hukuki değil, siyasi

“BİRTAKIM KİŞİLER YAYGARA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR”

Bakan Varank, “Şimdi birtakım kişiler çıkıp, 6 yıl sonra mı bu işlemler yapılıyor diye yaygara çıkarmaya çalışıyor” diyerek, yapılan uygulamanın adli mercilerin takdiri olduğunu belirtti.

Varank, şöyle devam etti:

“Şunu açıkça söylemek istiyorum. Günlerce şehirlerimizi yakıp yıkan, kamu binalarımızı talan eden, Yasin Börü başta olmak üzere birçok sivilimizin canına kasteden bu olayları, bu işin sorumlularını unutacağımızı sanıyorlarsa, büyük yanılgı içindeler. Türkiye’yi terör iklimiyle dize getirme planlarının ilk aşaması olan 6-8 Ekim olaylarını, bu ihaneti biz asla unutmayız. Hamdolsun, büyük bir mücadele sergileyerek, bize kurulan tüm tuzakları tersine çevirdik.”

MHP’den HDP operasyonuna ilişkin açıklama: Burunların fitil fitil getireceğiz