AKP’den geri adım sinyali! Bakan Uraloğlu Instagram sorusunu yanıtladı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2024 Salı 1:43 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2024 Salı 1:43 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Instagram yetkilileriyle iki toplantı yapıldı, hassasiyetlerimizi ilettik. Ciddi aşama kaydedildi, gerekler yerine gelince engel kalkacak” dedi.

AKP’nin kapattığı Instagram’ın faturası günlük 1.9 milyar TL. E-Ticaret başta olmak üzere çok sayıda satışın yapıldığı sosyal medya platformu Instagram AKP’nin isteği üzerine kapatıldı.

Çağrılara rağmen bildiğini okuyan AKP’den geri adım sinyali geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile 2 toplantı yapıldığını ve sürecin çok fazla uzamayacağını kaydetti. Uraloğlu şunları söyledi:

“Instagram’ın erişimini neden durdurduk? Katalog suçlarla ilgili istediğimiz adımları atmadılar. İki toplantı yapıldı. Karşı tarafa hassasiyetlerimizi anlattık. Burada şunu asla kaçırmamız lazım; bir şirket düşünün, onun kendi kuralları kadar bizim ülkemizin kanunları var. Bizim bazı taleplerimize ‘Şirketimizin kuralları’ diyorlar. İyi de siz bu ülkede faliyet gösteriyorsunuz. Bu ülkenin kanunları yok mu? Elbette var. Siz de bunlara uymak zorundasınız. İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edilmiyor. Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar.”

 

Fenomen Melisa Yanık da Instagram yasağına isyan etti: Bu benim motor becerim

Kaynak: TELE1