AKP’den faiz açıklaması: Anlık artışa bakmak doğru bir bakış açısı değil

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 4:55 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 4:56 pm

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Merkez Bankası’nın (MB) faiz indirimi kararına ilişkin konuştu. Dolar ve Euro’da yaşanan ‘anlık artış’a bakmanın doğru bir bakış açısı olmadığını söyledi.

MB’nin faiz indiriminin ardından Dolar 9,50’yi Euro ise 11’i gördü. AKP’li Cahit Özkan, karar sonrası TBMM Parlamento Muhabirleri Derneği’nde değerlendirmelerde bulundu. “Uzun vadede Türk ekonomisine neler getiriyor, buna uzun vadede bakmak lazım” diyen Özkan, anlık artışa bakmanın doğru bir bakış açısı olmadığını söyledi.

Özkan şöyle konuştu:

“UZUN VADEDE BAKMAK LAZIM”

“Bu kararlar sonrasında dolar ya da döviz kuru üzerindeki etkilerini dikkate alarak değil, uzun vadede Türk ekonomisine neler getiriyor; ihracat, istihdamda ve özellikle gelişen küresel salgında ortaya çıkan sosyoekonomik sorunların ortadan kalkmasında nasıl etken ortaya koyacak, buna uzun vadede bakmak lazım. 1 saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmak ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz ve biliyoruz. Bu anlamda inşallah Türk ekonomisinin kalıcı istikrarı çok daha güçlü bir şekilde emin ve kararlı adımlarla geleceğe hazırlanmasının en önemli kararlarından birisi olarak görüyoruz. Şu anda Merkez Bankası’nın almış olduğu kararın ekonomimize ne büyük katkılar sağlayacağını şu anki döviz kurunu dikkate alarak cevaplamanın çok yerine olmadığı kanaatindeyim.

1 saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmak ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz.”

Dolar arttı, Kapalıçarşı’da ortalık karıştı!

Kılıçdaroğlu, Akşener ve Babacan’dan faiz kararına tepki