AKP’den esnafla dalga geçer gibi ‘siftah’ kampanyası

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 6:17 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 6:17 pm

AKP Pamukova Gençlik Kolları, “Bugünkü siftahınız bizden olsun” kampanyası kapsamında esnafa içlerinde 1 lira olan zarflar dağıttı.

AKP Pamukova Gençlik Kolları Başkanlığınca, esnafa içinde 1 lira bulunan zarflarla ‘dalga geçercesine’ siftah parası dağıtıldı.

Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından başlatılan “Bugünkü siftahınız bizden olsun” kampanyası kapsamında partililer tarafından Pamukova esnafına içinde 1 lira bulunan zarflar dağıtıldı.

Dükkanın altından içeriye bırakıldığı söylenen zarfı gören esnaf ise kampanya karşısında şok oldu.

İçinde 1 lira olan zarfta yer alan mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Bir maldan yapılan ilk satış günün ilk alışverişi. günün ilk satışından kazanılan ve günün devamında bereket getir inanılan paradır. Geleneğimizde ”SİFTAH PARASI’ olarak geçen ve unutulmaya yüz tutmuş bu değerimizi ‘AK Parti Gençlik Kolları Pamukova İlçe Başkanlığı” olarak siz değerli esnafımıza bu sabah yeniden yaşatmayı hedefliyoruz. Günün bereketli kazancınız daima yanınızda olsun.”

AKP Gençlik Kolları Başkanlığı’nca esnafa yapılan siftah parası uygulamasının Türkiye’nin değişik ilçelerinde zaman zaman yapıldığı öğrenilirken, esnaflardan bazıları bu uygulamaya anlam veremediğini ifade etti.