AKP’den Erdoğan-Esad görüşmesine yeşil ışık

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 2:46 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 2:46 am

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesine ilişkin olarak, “Bir yerden başlar bunun düzeyi yükselebilir, inşallah” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partisinin 21’inci yıldönümü sebebiyle Haber Global’e konuştu. Yazıcı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘terörist’ dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme ihtimaline yeşil ışık yaktı.

Yazıcı, “Liderler bazında da bir görüşme olabilir mi?” sorusuna, “Ben hiç olmaz diyecek durumda değilim. Bir yerden başlar bunun düzeyi yükselebilir, inşallah” diye yanıtladı.

YANDAŞ GAZETE ‘ERDOĞAN, ESAD’LA GÖRÜŞEBİLİR’ DEDİ KREMLİN AÇIKLAMA YAPTI

Yandaş Türkiye gazetesi, geçtiğimiz hafta Erdoğan’ın Esad ile görüşmesi için diploması trafiği yürütüldüğünü iddia etmesinin ardından Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Soçi’de yapılan Putin-Erdoğan görüşmesinde Suriye’ye ilişkin konular tartışıldı. Türkiye ile Suriye arasında telefon teması konusunu Türk tarafına veya Suriye tarafına sormanız gerekli” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NUN AÇIKLAMASINDAN SONRA CİHATÇILAR TÜRK BAYRAĞI YAKTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Suriye arasında istihbaratlar arasında görüşmelerin başladığını dile getirdi. Çavuşoğlu’nun açıklamasından Türkiye’nin kontrolündeki Azez’de cihatçılar Türk bayrağı yaktı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de Çavuşoğlu’nun açıklamalarına ilişkin olarak, “Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir. Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek yoktur” demişti” demişti.