Ömer Çelik tarikat yurtlarına siper oldu

Yayın tarihi: 11 Ocak 2022 Salı 4:32 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 4:45 pm

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı  hayatına son verdi. Kara’nın babası oğlunun Nur Cemaati’ne ait bir yerde kaldığını söyledi. Konuya ilişkin olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de açıklama yaptı. Açıklamada cemaatlere ait evlere ilişkin bir ifadenin yer almaması ise dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve yaşadığı gelecek kaygısından dolayı hayatına son veren Enes Kara hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hepimiz Enes Kara kardeşimizin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yüreğimiz yandı. Enes Kara kardeşimizin yakınlarının ve sevenlerinin acısını yürekten paylaşıyoruz. Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir. Her ölüm insanı kendi ruhuyla yüzleştirmelidir. Bu büyük imtihandır. Hayatını kaybedenin acısı bizi buna götürmelidir. Ölüm üzerinden bile ayrışma üretenler, ideolojik egolarının kavgasını bir kenara bırakmalıdır…”

Hayatına son veren Enes Kara’nın kaldığı yer Nur Cemaati’ne ait çıktı