AKP’den emekli zammı açıklaması: Meclis açılır açılmaz çalışma yapılacak

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 1:01 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 1:03 am

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Meclis açılır açılmaz emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını söyledi. Açıklamanın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sonrası gelmesi dikkat çekti.

Türkiye ekonomik krizle boğuşurken, krizin en çok belini büktüğü kesimlerden olan emeklilerin bir kısmı yüzde 25’lik zamdan yararlanamamış, maaşları artan enflasyona rağmen 7500 lira olarak kalmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada “Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil” demişti.

İktidar daha önce emeklilere zam düzenlemesi için yıl başını işaret etmişti. Ancak Erdoğan’ın bu açıklaması sonrası yeni düzenlemenin öne çekilip çekilmeyeceği merak konusuydu.

Konuyla ilgili AKP’den ilk açıklama geldi. A Haber canlı yayınında konuşan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım “Emekli maaşında ciddi bir iyileştirme olacak” dedi. Yıldırım devamında da “Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacak” diye konuştu.

Öte yandan Meclis 1 Ekim’e kadar tatile girmişti.

Erdoğan: Emekliye zam yapılmaması olacak şey değil