AKP’den Cumhurbaşkanlığı Forsu ile gönderilen yardım kolileri için açıklama

Yayın tarihi: 1 Nisan 2020 Çarşamba 5:46 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2020 Çarşamba 6:04 pm

AKP sözcüsü Ömer Çelik, İspanya ve İtalya’ya gönderilen kolilerin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunmasına ilişkin, “Yardım kolilerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu ile bayrağımızı görmemekte ısrar etmek, siyasi hastalık üretmeye ara vermemenin neticesidir” dedi.

AKP sözcüsü Çelik, “Virüs salgınıyla uğraşırken siyasi hastalık üretmeye ara vermeyenler olması üzücüdür. Yardım kolilerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu ile bayrağımızı görmemekte ısrar etmek, siyasi hastalık üretmeye ara vermemenin neticesidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den İspanya ve İtalya’ya yardım malzemesi… Paketlerin üzerine Mevlana’nın sözü yazıldı

Çelik’in açıklaması şöyle:

“Bütün bu yardımlar milletimiz ve devletimiz adına yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı milletimizi ve devletimizi temsil etmektedir. Bu hem insanlığın mücadelesine katkıdır, hem de bizim ulusal mücadelemizin tamamlayıcısıdır. Yardım kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu ile beraber olan bayrağımızı görmemekte ısrar etmek, maalesef siyasi hastalık üretmeye bugünlerde bile ara vermemenin bir neticesidir.

Dünya çapında tehdit oluşturan #coronavirüs salgınıyla mücadele ederken en önemli cevaplar tedbirlere uymakla ve dayanışma yoluyla verilir. Ülkelerin kendi içindeki dayanışması kadar dünya çapında bir dayanışma da çok önemlidir”