AKP’den Cumhur İttifakı’nı karıştıracak hamle! MHP’den transfere hazırlanıyorlar…

Yayın tarihi: 21 Ocak 2020 Salı 10:37 am - Güncelleme: 21 Ocak 2020 Salı 10:37 am

AKP’de yeniden görevlendirmelerin yapıldığı illerde yönetim kurulu krizi yaşandığı bildirildi. Birçok ilde yönetim kurulunun oluşturulamadığı ve Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den bazı isimlere teklif götürüldüğü kaydedildi.

 

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre; AKP’de görevden almaların yaşandığı il ve ilçelerde kriz yaşandığı ortaya çıktı. Yeniden görevlendirmelerin yapıldığı il ve ilçelerin bir çoğunda yönetime girmeleri için teklif götürülen AKP’lilerden ret cevabı alındığı ve bu sebeple de yeni yönetimlerin oluşturulamadığı öğrenildi.

Yönetimin oluşturulamadığı illerde AKP Genel Merkezi’nin devreye girdiği ve yönetime girmeyi kabul etmeyen isimlerle görüşmeler yaptığı ifade edilirken, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den de bazı isimlerin yönetime alınarak krizin çözülebileceği düşüncesinin de ortaya çıktığı kaydedildi.

Yeni yönetimin bir aydır oluşturulamadığı illerden olan Çanakkale’de, MHP’li bazı isimlere AKP yönetimine girmeleri yönünde götürdüğü teklifin kabul edildiği öğrenildi. AKP Genel Merkezi’nin diğer yönetimlerin oluşturulamadığı diğer yerlerde de MHP üzerinden sorunu aşmayı hedeflediği belirtildi.