AKP’den 1915 Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi için akıllara zarar savunma

Yayın tarihi: 24 Mart 2022 Perşembe 11:11 am - Güncelleme: 24 Mart 2022 Perşembe 11:13 am

Meclis’te AKP’li ve CHP’li vekiller arasında geçiş garantisi ve ücretiyle eleştiri oklarının hedefi olan 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında tartışma çıktı. AKP’li Bülent Turan 1915 Çanakkale Köprüsü’nden alınan geçiş ücretini, “Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için” sözleriyle savundu

CHP sıralarından gelen geçiş garantisi eleştirilerine AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yanıt verdi.

Bülent Turan, “geçiş garantisi” ile ilgili olarak şunları söyledi:

Geçmediğimiz köprünün parasını niye veriyoruz. Ben de Malatya’nın Kömürhan Köprüsü’nden geçmiyorum ama parasını veriyorum. Her yatırımın parasını veriyoruz. Ne demek ‘geçmeden’. Geçmeden verilmesi ekstra bir imkândır vatandaş için. Olması zaten başka usulle yapılsa gene kamu bütçesi konulacaktı

Et zammı gerekçesine akıllara zarar açıklama: Çok uzun kuyruklar oluşuyordu

“İHALEYE SİZ GİRSEYDİNİZ”

1915 Çanakkale Köprüsü’nün dünyanın en büyük köprüsü olduğunu ifade eden Turan, “Yok ‘rant sağlandı.’ yok ‘Şirkete kıyak geçildi.’ gibi temelsiz iddiaları konuşmanın bu topluma faydası olmadığı kanaatindeyim. İhale açık yapıldı, herkes öneride bulundu. 45 bin geçiş çok fazlaysa siz girseydiniz, 35 bin verseydiniz; bu verildi. On yıl uzunsa siz beş yıl verseydiniz; bu verildi. İhale böyle yapıldı yani idari bir kararla bir yasama çalışması yapılmadı ki” diye konuştu.

“4 FİRMA ORTAK YAPTI BİRİ CHP’Lİ”

İnsanları işine, firmasına, mezhebine, dinine, siyasetine göre sınıflandırmayı ahlaki bulmadığını dile getiren Turan, “Ama 4 tane firma ortak yaptı bu işi. 2’si Kore firması, 1’i Limak, Nihat Özdemir. 4’üncü firma kim, biliyor musunuz? Yapı Merkezi, Ersin Arıoğlu, İstanbul CHP Vekili. ‘Rant’ diyorsunuz, ‘istismar’ diyorsunuz, ‘kıyak’ diyorsunuz; 4 taneden 2’si Koreli, 1’i Limak, 1’i CHP vekili. Kaldı ki çok kıymetli bir arkadaş, işini iyi yapan bir arkadaş; bunu söylemekten mahcup oluyorum ama insanları tanımadan bilmeden ‘beşli çete’. Hangisi beşli çete? Bunlar ayıp şeyler. Bu ülkede taş taş üstüne koyan CHP’si, AK Parti’si, başkası, kim varsa baş göz üstüne ama iftira atmayın. Çanakkale Köprüsü’nde beşli çete falan yok” diye konuştu.