“AKP’den ayrılmak isteyen müthiş sayıda insan var”

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 10:14 am - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 10:14 am

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, “AKP’den ayrılmak isteyen müthiş sayıda insan var” diyerek, “Deva ve Gelecek Partisi’ni hala bekliyorlar. Her ay bir miktar daha yükseliyor bu iki parti” ifadesini kullandı.

ARTI TV’de Ayşe Yıldırım ve Kemal Göktaş’ın sunduğu Detay programına konuk olan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, erken seçim tartışmalarına ilişkin, “Erdoğan’ın kaderi Bahçeli’nin iki dudağı arasında. Şimdi burada erken seçim olmayacak derim yarın seçim olur. Ya da seçim olacak derim olmaz. Türkiye burası her an her şey olabilir” ifadelerini kullandı.

“AKP’den ayrılmak isteyen müthiş sayıda insan var” diyen Özkiraz, “Deva ve Gelecek Partisi’ni hala bekliyorlar. Her ay bir miktar daha yükseliyor bu iki parti” ifadelerini kullandı.

“Anketlerimde de sohbetlerim de çok karşılayorum” diyen Özkiraz, şöyle devam etti: “İnsanlar ‘seçime kadar AKP’liyiz Kemal bey’ diyorlar ama seçime kadar. Bakacaklar AKP’nin durumuna, devam edebilecek gibiyse oy vermeseler dahi oradan gibi gözükmeye devam edecekler.”

“CUMHUR İTTİFAKI FARKLI KAYBEDECEK”

Cumhur İttifakı’nın seçimlerde farklı kaybedeceğini söyleyen Özkiraz, “AKP-MHP’nin son üç dört aydır attığı her adım erken seçime yönelik. Ancak bunu henüz başaramadılar. Ne İyi Parti’yi bölebildiler ne de CHP’yi yanlarına çekebildiler. Bunlardan birisi olmadan Erdoğan’ın erken seçim kararı alacağını tahmin etmiyorum” dedi. Özkiraz, “Erdoğan, erken seçime gidecekmiş gibi yaparak partisini diri tutuyor, partisinden ayrılmaları engelliyor” dedi.

“MUHALEFET İLK DEFA AKP’NİN ARKASINDA HİZALANMADI”

“Gara’den sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık Erdoğan eline bayrak aldığında arkasına sıralanan bir muhalefet göremeyecek” diyen Özkiraz, şunları söyledi: “Toplumsal muhalefet de bu üslubu çok benimsedi. AKP-MHP seçmenleri dahi dediler ki, ‘Yahu bir dur. Bize çıkıp 16 tane şehidimiz var dediniz, 10 dakika sonra CHP vatan haini dediniz, CHP daha şehitleri dahi duymadı’ demeye başladılar.”