AKP’de “Yargıda FETÖ taktikleri kullanmaya başladık” diyen İhsan Arslan için karar

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 3:57 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 3:57 pm

AKP Merkez Disiplin Kurulu, eski Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan’a uyarı cezası verdi.

AKP’de “Parlamenter sisteme geçiş yakın”, “15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri biz kullanmaya başladık” şeklinde açıklamaları sonrası disiplin kuruluna sevk edilen eski Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan için karar verildi.

Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplanan AKP Merkez Disiplin Kurulu, Arslan’ın partiyi sıkıntıya sokma niyetinde olmadığı kanaatine vardı, uyarma cezası verilmesini kararlaştırdı.

NE OLMUŞTU?

Oğlu Ali İhsan Arslan halen AKP’de milletvekili olan Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım’da BBC Türkçe’de yayınlanan söyleşisinde “Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum” demişti. Arslan, “15 Temmuz kimyamızı bozdu bizim. Tahmin etmediğimizden fazla onlar işin içine girdi. Hatta onlar lokomotif oldu, biz arkada icraatta bulunduk. Sonra FETÖ’nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz’dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık. Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle” ifadelerini kullanmıştı.

Arslan, Berat Albayrak’ın bakan yapılmasını da eleştirmişti. Parlamenter sistem ve yargıya ilişkin açıklamaları üzerine disipline sevk edilen AK Partili eski milletvekili Mehmet İhsan Arslan’a uyarı cezası verildi. Arslan tepkiler üzerine Erdoğan’dan ‘helallik’ istemişti.