AKP’de ‘Soylu’ çatlağı: “Meramını buradan anlatırsan niyetin sorgulanır”

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 4:12 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 4:18 pm

AKP Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı, “Bir telefon ötede olan kişilere meramını buradan anlatmaya kalkıyorsan niyetin sorgulanır. Parti disiplini dava disiplinidir” dedi. Bölükbaşı’nın bu sözlerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik olabileceği belirtiliyor.

AKP Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı, dün gece saatlerinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Bir telefon ötede olan kişilere meramını buradan anlatmaya kalkıyorsan niyetin sorgulanır. Parti disiplini dava disiplinidir. Biz böyle gördük böyle öğrendik” ifadelerini kullandı.

Bölükbaşı’nın bu paylaşımının adresinin, sosyal medyada ailesine hakaret eden kişinin tutuklanmamasına tepki gösteren Süleyman Soylu olduğu düşünülüyor.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece saatlerinde ailesine hakaret eden bir kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını Twitter adresinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Soylu’nun bu paylaşımı dün geceden bu yana sosyal medyanın gündemine oturdu. Soylu, verilen karara isyan etmişti.

Daha sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz” açıklamasını yapmış, Gül’ün bu açıklamasının “Soylu’yu mu kastetti?” sorusunu akla getirmişti.

Süleyman Soylu da işlemeyen adaletten şikayetçi oldu!

Süleyman Soylu da işlemeyen adaletten şikayetçi oldu!