AKP’de seçim hazırlığı! HDP ile ‘kayyım’ pazarlığı iddiası

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 8:29 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 8:29 am

AKP’den, yerel seçimler için HDP’ye CHP ile ittifak yapmaması karşılığında belediyelerine kayyım atamama sözü geldiği iddia edildi.

Partilerin yerel seçim hazırlıklarına yönelik stratejileri belirlenirken gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP ile ilgili bir kulis bilgisini aktardı. Babacan, AKP’nin konuşulan yeni siyasi planının, kapalı kapılar ardında HDP ile kayyum pazarlığı yapması olduğunu yazdı.

Babacan yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Şöyle ki AKP’nin HDP’de karşılığı olan aracılarla, CHP ile ittifak yapmaması durumunda HDP’nin seçilecek belediye başkanlarına kayyım atanmayacağı sözü verildiği iddia ediliyor.
Yani MHP’yi rahatsız etmeden arka kapıda yapacak böyle bir iş birliğinin İstanbul başta olmak üzere CHP’de bulunan büyükşehirlerde sonuç doğurabileceğine dair ince hesaplar yapılıyor. HDP’lilerin bir süreden beri yerel seçimlere kendi adaylarıyla girmeye hazırlandıkları mesajının da bu açıdan ele alınması gerektiği belirtiliyor. Pazarlık gücünü arttırma hamlesi olabilir.”

KANDİL’LE YAPILAN PAZARLIKLARI ANIMSAYANLAR, BUNUN UZAK İHTİMAL OLMADIĞINI BİLİRLER

Babacan, kulislere ilişkin “Böyle bir adım, muhalefeti bölecek, AKP’nin adaylarını avantajlı hale getirecektir. HDP, hem siyasi aktörlerinin hem de belediye başkanlarının rahat bırakılmasını tercih edecektir. Genel seçim sürecinde Kandil’le yapılan pazarlıkları anımsayanlar, bunun uzak ihtimal olmadığını bilirler. Plan böyle işler mi bilemeyiz ama hiç yabana atılmayacak bir stratejiye benziyor” görüşünü aktardı.

AKP’li belediye tasarruf genelgesine rağmen araçlara milyonları harcadı