AKP’de kriz derinleşti! Erdoğan sonrası döneme hazırlık iddiası

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 9:48 am - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 9:48 am

‘Cumhur Frankfurt’ adlı sosyal medya trolü TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u hedef almıştı. Şentop’un yanıtı, AKP’deki iç çekişmenin artık troller üzerinden yürütüldüğü ve Şentop’un çekişmeyi ‘şimdilik’ durdurduğu şeklinde değerlendirildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, sosyal medyada kendisini hedef alan “Cumhur Frankfurt”a yanıtı “AKP’deki iç çekişmenin artık troller üzerinden yürütüldüğü” şeklinde değerlendiriliyor. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının ardından sosyal medyada “Cumhur Frankfurt” olarak bilinen hesap, Şentop’u da etiketleyerek “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” paylaşımında bulundu.

Beki’den trol yazısı: Kol kırılmış, yen içinde kalmış

KİME MESAJ VERDİ?

Şentop ise paylaşımına sert tepki gösterdi ve gazetecilere yaptığı açıklamada “Ankara küçük yer. Kimin kimin adamı, kimin sahibi olduğunu biliyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in haberine göre, Şentop’un asıl mesajını “AKP’li oldukları bilinen dışarıdaki bazı isimlerin, zaman zaman sosyal medya üzerinden örgütlenerek trollerle parti içini dizayn etmeye çalışanlara verdiğine” dikkat çekiliyor. “Kim bu troll hesapları kontrol etmeye çalışanlar” sorusuna ise yakın tarihte Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun da görevden alınması sürecinde adını duyuran “Pelikan grubu” örnek gösteriliyor. İletilmek istenen mesajları sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşan grubun merkezinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın olduğu ifade ediliyor. Genel merkezde de pek çok ismin Albayrak’a yakın olduğunun altı çiziliyor.

Şentop ifşa ettiği trol için konuştu! “Kimin adamı olduğunu biliyoruz”

İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI

AKP genel başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım arasında uzun süredir “bir çekişmenin yaşandığını”, Kurtulmuş’a karşı yeni bir “ekibin oluşmaya başladığını ve bu ekibin de ‘İzmir grubu’ olarak adlandırıldığı” gündeme gelmişti. AKP içindeki bu grubun da giderek “güçlendiğinin” altı çiziliyor. AKP’de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ekibinin de “güçlendiğine” vurgu yapılıyor. Parti içindeki bu gruplaşmanın da sosyal medyadaki “troll hesaplara” yansıdığına, son dönemde AKP içindeki “güç savaşının” da “troller üzerinden yürüdüğüne” dikkat çekiliyor. Trollerin bu seferki hedefinin Şentop olduğu, AKP’de ise “Şentop’un yanıtıyla birlikte ilk kez troller üzerinden yürütülen savaşın gün yüzüne çıktığı” belirtiliyor. Şentop’un çıkışıyla “derinleşen troll kavgasında yeni bir sahnenin açıldığı” ve bu sahnede “Şentop’un savaşı ‘şimdilik’ durdurduğuna” işaret ediliyor. AKP’li pek çok milletvekilinin de Şentop’u arayarak “trollerden rahatsızlıklarını dile getirdikleri” belirtiliyor.