AKP’de kim neyi unutmak istiyor

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 9:23 am - Güncelleme: 29 Temmuz 2020 Çarşamba 5:49 pm

Sansür yasasının getirdiği bir diğer düzenleme ise unutulma hakkı.

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan sansür kullanıcılara unutulma hakkı da tanıyor.  3 CHP milletvekilinin komisyona sunduğu muhalefet şerhinde arama motorlarından içerik çıkartılmasının da öngörüldüğü ve ‘unutulma hakkı’nın etkin kullanımının amaçlandığı yönündeki gerekçenin gerçeği yansıtmadığı görüşüne de yer verildi.

İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün imzalarını taşıyan muhalefet şerhinde şöyle denildi:

“Uygulamada siyasetin dizayn edilmesi hedeflenmektedir. Hafızalarda ilk günkü gibi tazeliğini koruyan AKP-FETÖ işbirliğine ilişkin haberler, yolsuzluk operasyonları, ayakkabı kutularına konulan milyon dolarların görüntü kayıtları ile özellikle ABD ve Rusya ile kurulan tavizkar dış politikanın yol açtığı ağır bedeller internet arşivinden silinmek istenmektedir. Böylelikle yeni kuşakların, geçmişte yaşanan onca kirli ilişkiden haberdar olmaları engellenecektir.”

18 YILDA NELERİ UNUTMAK İSTİYORLAR

Unutulma hakkı vatandaşlarda Erdoğan ve AKP yönetimindeki önemli isimlerin geçmişini silmek için kullanılabileceği görüşü hakim.

17-25 Aralık’ta AKP ve Gülen cemaatinin arasında oluşan çatlağı büyüten yolsuzluklarda isimleri öne çıkan AKP’li yöneticilerin haklarında çıkan haberlere getirilen erişim engelleme kararılarına baktığımızda ‘unutulma hakkının’ etkin kullanımının asıl cemaat tabanında ya da çok bilinmeyen önemli isimleri arasında yer alan kişiler için anlamlı olacağını düşünebiliriz.

FETÖ Lideri Fetullah Gülen’e ağlayarak yurda dön çağrısı yapanlar araları açıldığında “kandırıldık” gibi basit bir ifadeyle ilişkilerini yerlere dökenler yahut televizyon programlarında AKP ve Cemaat ilişkisini gün yüzüne çıkartan AKP’liler toplumun bilincinde unutulmak isteyecektir. Bundan dolayı dolaşımda olan bu kirli ilişkileri bir çırpıda temizleyecek ‘unutulma hakkı’nın arkasına saklanacaklar.

 

18 yıl ceza aldı 16 ay yattı ve beraat etti

Malatya’da 1 mezra karantinaya alındı