AKP’de gündem il özel idarelerini kaldırmak

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 4:42 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 4:42 pm

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bütünşehir Yasası’na tabi olmayan 51 şehir için yeni bir yasa gelebilir, özel idareler kaldırılabilir” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, milletvekili olduğu memleketi Samsun’daki parti il başkanlığında basına açıklamalarda bulundu. Yusuf Ziya Yılmaz, il özel idarelerinin kaldırılabileceğini söyledi.

Yılmaz, belediyelerin gelir dağılımına yönelik eleştirilerin olduğunu bu sebeple Büyükşehir Yasası’na tâbi olmayan 51 il için il özel idarelerini kaldıran yeni bir yönetsel formatın yerel seçimden sonra gündeme gelebileceğini ifade etti.

YEREL SEÇİMDEN SONRASINI İŞARET ETTİ

Yusuf Ziya Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Belediyelerin gelir dağılımı konusundaki eleştiri var. Bazı belediyelerin diğer belediyelere oranla daha fazla para aldığı bir durum var. Gelir dağılımı konusunda yasanın mağdur olan belediyelerin lehine değiştirilmesi konusu birkaç yıldır konuşuluyor. Bunları her bulunduğumuz platformda biz savunuyoruz. Böyle olması lazım. Tam bu noktalara geldik ve bu meseleyi de Meclisimizin gündemine getireceğimiz bir süreç içerisinde 6 Şubat depremi meydana geldi. Yine de iktisadi olarak ülke ekonomisine yük getirmeyecek boyutta olan değişim ve düzenlemeleri yapabilme iradesine şu anda sahibiz. İttifak ortaklarımızla da bunu belki bu ittifak görüşmelerimiz esnasında görüşebiliriz Türkiye’de büyükşehir sayısı son dönemde 30’a yükseldi. Şimdi işte 81 ilin 30’u Büyükşehir Yasası haline dönüştükten sonra geriye kalan 51’i için de acaba Bütünşehir Yasası gibi yeni bir yasa çıkararak oralarda da özel idareleri kaldırıp oralarda da yeni bir yönetsel format mı getirsek diye konuşmalar, onu takip eden zaman içinde hala bugüne kadar da gelen süreç içinde de konuşuluyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu 31 Mart 2024 seçimleri arifesinde belki bunlar biraz yavaş ilerliyormuş gibi gözükür. Ama ondan sonra hızlanacağını ben de ümit ediyorum.”

Tunceli’de jeneratör skandalı! İl Özel İdaresi deprem için alıp depoda saklamış