AKP’de derin çatlak! Erdoğan’ın arkadaşından AKP’li başkana haciz

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 2:27 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 2:27 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkadaşı Nuri Aybayrak’ın şirketi Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş. Antalya Serik Belediyesi’ne haciz gönderdi.

‘500 bin liralık rüşvet’ iddiasının olduğu Antalya Serik Belediyesi’nde sular durulmuyor. En son belediyenin 5 adet taşınmazına icra geldi. İcra ile ilgili Serik Belediye Meclisi olağanüstü toplandı.

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkadaşı ve oğlunun nikah şahitliğini yaptığı Nuri Albayrak’ın şirketi Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin Belediye’nin 5 adet taşınmazını icra yoluyla satışa çıkarıldığı toplantıda ortaya çıktı. Belediyenin şirkete 70 milyon lira borcu olduğu belirtiliyor.

Şirket icra ile ilgili Belediye Meclis üyelerine bilgilendirme notu gönderdi. Şirket, Serik Belediyesi eski Başkanı Ramazan Çalık dönemini kapsayan 2016-2019 yılları arasında sözleşme imzalandığını ve araç ve iş makinası kiralama, katı atık yönetimi, park ve bahçe hizmetleri konularında çok sayıda hizmet verildiğini ancak ödeme yapılmadığını açıkladı:

“Şirketimiz belirtilen ve belediyenize sunulan hizmetlerin ifası sırasında ve sonrasında ne yazık ki bir takım profesyonellik dışı, belediye idareciliği zihniyetinden uzak tutum ve davranışlar ile karşı karşıya kalmıştır. Belediyeniz nezdindeki ilk faturamız Ocak 2016 döneminde tanzim edilmiş olup, geçen sürede alacağımız sürekli artmış, faturalarımız muntazam olarak ödenmemiştir.”

‘5 DAKİKA BİLE GÖRÜŞEMEDİK’

Yeni Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın sözleşmeyi iptal ettiğini hatırlatan şirket, 31 Mart yerel seçimleri sonrası Aputkan ile görüşmek istediklerini ancak bir türlü randevu verilmediğini belirterek, “Bugüne kadar şirket yetkililerimiz ile belediye başkanı arasında sadece 5 dakika görüşme sağlanmış olup, bu görüşmede de ne yazık ki şirketimize karşı sebebi dahi anlaşılamayan, bulunduğu makama yakışmayan, hoş olmayan davranışlar sergilenmiştir” dedi.

‘BAKANIN SOY İSMİ SAYESİNDE İŞ YAPILIYOR’

ANKA’nın haberine göre, şirket, Yeni Başkan Aputkan’nı kendileriyle uzlaşmak yerine ‘talihsiz açıklamalar’ yaptığını belirterek, Aputkan’ın kendilerine yönelik sözlerini şöyle sıraladı:

“(Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak) Bir bakanın soy isimlerinin benzerliği sebebiyle bu iş ve işlemlerin şirketimizce yürütülebildiğini, Serik Belediyesi çalışanlarına tehdit ile, evrakların zorla imzalatıldığını, şirketimizce ‘sözde’ işler yapıldığı gibi tahrik edici beyan ve ithamlarda bulunulmuştur.”

APUTKAN’A ‘RUHSAL HASTALIĞI VAR’

Şirket açıklamasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Erdoğan’ın da katıldığı 6 Mayıs 2020 tarihli toplantıyı da hatırlatarak, Aputkan hakkında ağır ifadeler kullandı:

“Mensubu bulunduğu partiden olan bakanlara dahi devlet terbiyesinden oldukça uzak bu tutumu hiçbir durumda normal karşılanamayacak seviyededir. Örnekleri saymak ile bitmeyecek ancak bir kısmını işbu yazımızda açıklayabildiğimiz konular kapsamında yaptığımız araştırmalar neticesinde belediye başkanının abartılı derecedeki takıntılı, kuşkulu, iftira atmaya kadar inanmışlık içeren raddeye ulaşmış bu davranışlarının tümünün normal olmadığı, tıp dilindeki tabir ile Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) adı verilen ruhsal bir hastalığa yakalandığı göstermektedir.”

‘BORÇ 100 MİLYONA ÇIKACAK’

“Belediyeniz son başkanın koltuğuna oturduktan sonra geçen 1,5 yıllık sürede, konu borçların ödenmesi için en ufak bir adım atılmaması, şirketimiz ile hiçbir temasa geçilmemesi sebebiyle yaklaşık 10 milyon lira ek faiz yükü ile karşılaşılmış; ne yazık ki kamu ve Serik halkı zarara uğratılmıştır. Yine üzülerek söylüyoruz ki, gördüğümüz kadarıyla konu borç 100 milyon liraya, zarar ise 50 milyon liraya çıkmadan belediyeniz bu yaklaşımdan vazgeçmeyi düşünmemektedir.”