AKP’de Andımız çatlağı: Kim gocunur, kim alınır, neden alınır?

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 2:03 am - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 2:03 am

AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Danıştay’ın aldığı Andımız kararına tepki gösterdi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 2013’te okullarda okunmasına son verilen ‘Andımız’ın yeniden okunmasına hükmeden mahkeme kararını kaldırmıştı.

Resmi Twitter hesabından yazılı açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı AKP’li Turgut Altınok, ‘Andımız’ın haykıra haykıra söylenmesi gerektiğini ifade etti. Altınok, ““Andımız”ı haykıra haykıra söylememiz lazım. “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım.” demekten kim gocunur, kim alınır, neden alınır? Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve herkes devletimize vatandaşlık bağıyla bağlıdır. Andımızı gururla okumalıyız, çocuklarımıza okutmalıyız. Şükür ki bir devletimiz ve bir andımız var. Andımız da Türk milletinin adıdır. Küllerinden doğmuş bir devletiz, bundan gurur duyuyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Herkes Amerikalıyım diyor, Amerika’nın marşını göğsünü gere gere 202 millet söylüyor. Bizim Andımız hepimizin gururudur, yüz akıdır. Bunu söylemekten şeref ve onur duymalıyız. İnşallah yanlıştan dönülür, milletimizin adı ve kökü çocuklarımızın o güzel seslerinde nidalanmaya devam eder” ifadelerini kullandı.

Andımız ‘tartışması’ büyüyor! MHP’den sert tepki: Sakat zihniyetin…