AKP’de Ali Babacan hareketliliği! ’40 milletvekili daha…’

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 4:48 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2019 Pazartesi 4:52 pm

Yeni parti iddiaları ile uzun süredir ülke gündemde olan ve bugün AKP’den istifa eden eski Bakan Ali Babacan’ın ardından partide hareketlilik yaşanıyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre, Başkanlık sisteminin getirdiği tek adam yönetimi ve Erdoğan’ın partiden kopuşundan rahatsız olan yaklaşık 40 vekilin partiden istifa ederek Babacan’ın kuracağı yeni partiye geçmesi bekleniyor. Abdullah Gül ve Ali Babacan, yeni parti için AKP’li vekillerin yanı sıra MHP’den de bazı vekiller ile temas halinde.

AKP’den istifa eden Ali Babacan yeni partinin kuruluşunu ilan etti: Bundan sonra…

Babacan’ın istifası sonrası yeni parti çalışmaları resmiyet kazanırken, AKP kanadında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Yerel seçimde alınan yenilgi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkilerin arttığı AKP’de milletvekillerinin alacağı tavır merakla bekleniyor.

Abdullah Gül ve Ali Babacan, yaklaşık 3 aydır AKP’li milletvekillerini kuracakları yeni partiye geçmeleri için ikna etmeye çalışıyor.

Yeniçağ’ın haberine göre; Başkanlık sisteminin getirdiği tek adam yönetimi ve Erdoğan’ın partiden kopuşundan rahatsız olan yaklaşık 40 vekilin partiden istifa ederek Babacan’ın kuracağı yeni partiye geçmesi bekleniyor.

Sürecin nasıl işleyeceği belirsizliğini korurken, AKP yönetiminin söz konusu vekilleri ikna etmek için yoğun çaba harcadığı öğrenildi.

AKP’ye yakın kaynaklar, son bir yıldır parti içinde Erdoğan’a karşı yoğun bir tepki olduğunu dile getirirken, 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde kullanılan kutuplaştırıcı dilin ve ekonomik programın artık ülkeyi yönetmede yetersiz kaldığının altını çiziyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren vekiller, Erdoğan’ın mevcut politikalarında ısrarcı olması sebebi ile artık yeni bir partide yola devam etmek istediklerini söylüyor.

MHP’Lİ VEKİLLER DE BABACAN’IN RADARINDA

Abdullah Gül ve Ali Babacan, yeni parti için AKP’li vekillerin yanı sıra MHP’den de bazı vekiller ile temas halinde. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 23 Haziran seçiminden önce teröristbaşı Öcalan’ın mektubuna ve kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’ın TRT’ye röportaj vermesine sessiz kalan Bahçeli’ye tepkili olan MHP’li vekillerin Ali Babacan’ın teklifine sıcak baktığı belirtiliyor.

MHP’den Abdullah Gül ve Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye 17 milletvekilinin geçmesinin beklendiği öğrenildi.