AKP’de ‘ahlaksız’ teklif! ‘Ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin’

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 7:05 am - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 7:07 am

Barış Terkoğlu, bugün kaleme aldığı yazısında AKP Genel Merkezi’nde Şenyaşar ailesine yapıldığı iddia edilen ahlaksız teklifi yazdı.

 

14 Haziran 2018 tarihinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada, saldırıya uğrayan Şenyaşar ailesinin üyeleri, dükkânlarında yaralanmış, getirildikleri hastanede ise linç edilerek vahşice öldürülmüştü. 8 savcının üzerinden attığı dosyada geçtiğimiz aylarda 4 kişi tutuklanmıştı.

Olayın üzerinden geçen 4 yılın ardından Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, konuyla ilgili son gelişmeleri aktardı. “AKP Genel Merkezinde ahlaksız teklif” başlıklı bir yazı kaleme alan Terkoğlu, Şenyaşar ailesinin AKP’nin teklifini reddettiğini yazdı.

İşte ‘camide bira içtiler’ yalanının perde arkası

Daha önce AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba’nın tehdit edildiğini aktaran Terkoğlu, bu tehdidin somuta döküldüğünü söyledi. Terkoğlu “Fakıbaba, olaylara tepki gösterdiği gece, Urfa’da devlet misafirhanesinde kalıyormuş. 50 kişilik bir grup burayı basmış. Odalarda Fakıbaba’yı aramışlar. Korumalarının da çabasıyla, kalabalık Fakıbaba’yı bulamadan hadise sonlanmış.” ifadelerini kullandı.

AKP İLE ŞENYAŞAR AİLESİ ARASINDA TEMAS

Terkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçenlerde merkeze çekilen Vali Abdullah Erin’in, olan bitenin farkında olduğunu söylemiştim. Öğrendiğime göre Vali Erin, Urfa’ya veda ederken Şenyaşar Ailesi ile de görüşmüş. Onlara “Devletin içinde çok kişi sizden yana, mücadelenizi bırakmayın, ama onları da zor durumda bırakmayın” demiş.

İlk temas kendisi de geçmişte AKP’den aday adayı olan Erin’in bulunduğu odanın yanındaki odada, valilik binasında yaşanmış. Şenyaşar Ailesi ile AKP’nin kritik bir ismi, valilikteki odada buluşmuş. AKP’li politikacı, Şenyaşarlar’ın adliye önündeki nöbeti sürdükçe Urfa’da işlerinin ne kadar zorlaştığını anlatmış. Bu soruna çözüm bulmak istediklerini söylemiş. Cumhurbaşkanının da buna niyetli olduğunu ifade etmiş.”

ÖZHASEKİ’Yİ GÖREVLENDİRDİ

Erdoğan’ın konuyla ilgili Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdiğini aktaran Terkoğlu, ”

Partide anlatılana göre, AKP Genel Başkanı Erdoğan, krizi çözmek üzere, genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi görevlendirmiş. Şenyaşar ailesi AKP Genel Merkezi’ne davet edilmiş. İlk görüşmede daha çok aileyi dinlemişler. Çözmek için niyet beyanında bulunmuşlar.

İkinci görüşme ise bambaşka bir ortamda gerçekleşmiş. Bu kez Özhaseki bir dosya ile onları karşılamış. Aileye bir teklif yapılmış. “Bu meseleyi bize bırakın, ne gerekiyorsa yapacağız, siz kabul edin” diye başlayan konuşma bir pazarlığa dönüşmüş. AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile Şenyaşarların buluşarak barışması adımının ardından, Şenyaşar ailesinden tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılacağı sözü verilmiş. Hatta bir uzlaşma metni hazırlanmış.

Ancak Şenyaşarlar, “onursuz teklif” diyerek bunu reddetmişler. Kendilerinin tek beklentilerinin adaletin işlemesi, suçluların cezalandırılması, yargının bunun için çalışması olduğunu söylemişler. Kısacası “temiz sayfa” niyetiyle başlayan görüşme, anlaşmazlıkla bitmiş.” ifadelerini sözlerine ekledi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ